Sandnesalpene på langs (723)

Fellestur

Dato
21. november kl. 09:30
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, 60+, Søndagstur, Senior, Seniortur
Arrangører
Stavanger Turistforening, STF 60+
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
723
Dette arrangementet er over!

Bli med på en spektakulær tur over fjellet fra Hogstad via Bjørndalsfjellet til Ruten i Sandnes, rett og slett Sandnesalpene på langs!

Vi går bratt opp til Bjørndalsfjellet på ukjente stier og fortsetter til Paradisskaret. Videre gjennom gjennom småkupert terreng, kulturlandskap, langs vei og til vi ender opp på startstedet for turen.
Oppmøte på Ruten kl 10. Vi tar Hommersåk-bussen til Hogstad med avgang kl 10.13. Turen starter på traktorvei, før den går over til skogsti med bratt stigning opp mot Bjørndalsfjellet. Videre via Mattirudla til Paradisskaret. Vi passerer Kubbetjørn og går videre i småkupert terreng til Ulvanutane. Her får vi praktfull utsikt over Sandnes. Herfra går vi videre på vei til Hanabanen, ned Hanatrappene og gatelangs tilbake til Maxi.

Turledere:
Odd Inge Worsøe, 975 34 269 og Frederik Hansen.

Frammøte: 
Direkte på Sandnes Rutebilstasjon kl.10. Buss til Hommersåk går fra pir 2 kl 10.13. Tog fra Stavanger går kl 9.53. De som kommer med bil kan parkere på Mega Brueland, eller på sentrumsnære offentlige p-plasser. Den enkelte er selv ansvarlig for å lese parkeringsbestemmelsene. Deltakerne betaler buss til Hogstad selv.

For at denne aktiviteten skal være trygg for deg og våre turlederne har vi innført krav om påmelding på alle våre turer. Vi følger DNTs smittevernsinstruks for gjennomføring av aktivitet, du kan lese mer om denne her. Alle deltakere har selv ansvar for å holde god nok avstand til andre turdeltakere. Er du ikke i form eller har forkjølelsessymptomer kan du ikke delta, avmelding må meldes senest 24 timer før slik at de på ventelisten kan få tilbud om plass. Takk for hjelpen.

Pris:
Gratis for medlem. Kr 40 for ikke-medlemmer. Eventuelle bompenger og drivstoffgodtgjørelse avtales under turen og betales direkte til sjåførene av de enkelte bilene.

Husk å ta med en solid niste, termos og godt fottøy. En god rast er en naturlig del av turen. 

Utstyr og kart
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter.  

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

Vilkår for deltakelse på fellesturer
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Generelt om søndagsturene: 

Vi arrangerer vanligvis søndagstur en gang i måneden. Turene går i vekslende terreng. Lengden varierer, men en vanlig søndagstur ligger normalt innenfor 3-4 timers gåtid i middels terreng. Enkelte turer er merket som sprekturer. Dette er lengre og mer krevende turer med et noe høyere tempo enn de ordinære søndagsturene.

Bli med 60+ på tur! 

60+ er Stavanger Turistforenings seniortilbud. En svært aktiv gjeng med frivillige ildsjeler arrangerer turer og møter gjennom hele året, fra månedlige medlemsmøter og dagsturer til overnattingsturer. Her finner du en oppdatert turkalender for 60+.

Tilbudet er tilrettelagt for de over 60, men turene er selvfølgelig også åpne for folk i alle aldre som ønsker seg en hyggelig tur i rolig tempo. En trenger ikke ha egen bil for å være med oss på tur. 

Følg 60+ på Facebook

Sandnesalpene på langs (723)

Bli med på en spektakulær tur over fjellet fra Hogstad via Bjørndalsfjellet til Ruten i Sandnes, rett og slett Sandnesalpene på langs! Vi går bratt opp til Bjørndalsfjellet på ukjente stier ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Odd Inge Worsøe
  • Frederik Hansen