Skiskolen: Langrenn 11-13 år turparti (489)

Kurs

Fra dato
20. februar kl. 08:00
Til dato
21. februar kl. 17:30
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Barn, Ungdom
Turtyper
Kurs, Skikurs,
Arrangør
Stavanger Turistforening
Turkode
489

Kursbeskrivelse
Turparti er for deltakere som har deltatt på grunnkurs eller som kan gå på ski. På kurset vektlegges turskiløping, og deltakerne er på tur i terrenget. Som en videreføring av grunnkurset er det her naturlig med repetisjon av øvinger fra grunnkurset.

For at denne aktiviteten skal være trygg for deg og våre instruktører følger vi DNTs smittevernsinstruks for gjennomføring av aktivitet, du kan lese mer om denne her. 
Er barnet ikke i form eller har forkjølelsessymptomer kan det ikke delta. STF må få beskjed senest 24 timer før. Takk for hjelpen.

Påmeldingsfrist
Søndag 17. januar 2021

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

Aftenbladkort gir 20% på ikke medlem pris

Henting og levering
Oppmøte er ved parkeringsplassen Forus Travbane kl. 0800 begge dager, bussene har avgang kl. 0830. Kart til parkeringsplass. 
Hjemkomsten beregnes til ca. 1730. Bussene vil stå oppstilt på parkeringsplassen, og oppslag i bussens rute hjelper deltakerne å finne frem til riktig buss.  Informasjon om hvilken buss og hvilket parti deltakeren tilhører blir sent pr e-post. 

VIKTIG INFO!

Transport
Alle deltakerne må følge oppsatt buss. Transport i privatbiler eller oppmøte direkte på øvingssted er kun mulig for de som har skrevet dette i kommentarfeltet ved påmelding. Det er ikke mulig å kobinere busstransport og egentransport. Dersom en ønsker å fikse transport selv gjelder dette begge dager.  De som har meldt seg på kurs med oppmøte i skitrekk må møte opp i forhold til informasjonen som blir tilsendt pr e-post. 

Vilkår for deltakelse på skiskolen 
STF vil gjøre sitt ytterste for å gjennomføre skiskolen uavhengig av vær og føre, men ikke om det går på bekostning av sikkerheten. STF kan avlyse skiskolen på grunn av dårlig vær, flom, stengte veger eller lignede forhold som hinder at arrangementet kan avvikles. Ved avlysning av slike grunner refunderes kun deler av deltakeravgiften, da STF har utgifter som går uavhengig av gjennomføring. Dersom en dag av to avlyses tilbakebetales 30 % av deltakeravgiften. Dersom begge dagene på et to dagers kurs avlyses tilbakebetales 70 % av deltakeravgiften. 

Ellers gjelder våre vanlige vilkår
Vilkår for deltakelse

Buss- , parti og startnummer
Det er veldig viktig at alle deltakere vet hvilken buss de skal reise med og hvilket parti de tilhører. Alle deltakerne under 16 får tildelt startnummer i bussen første dag.  

Hvor arrangeres skiskolen? 
Langrennpartiene bruker nærmeste egnede sted. Madland og Sinnes er steder som er benyttet tidligere år.

Kle deg riktig!

  • Ull mot kroppen
  • Mellomlaget av ull
  • Vindtett bomullstøy eller regntøy ytterst
  • Ikke bruk tykk genser når du går.
  • Vel møtt på skiskolen!

Mat og klær

Husk å ta med følgende utstyr:

1. Eget utstyr
På grunn av oppdeling av partier ber vi om at også søsken har hvert sitt utstyrsett (ski, sekk, mat, varm drikke og klær etc).

2. Ryggsekk
Mat, klær etc. må pakkes i ryggsekk. Deltakere må selv frakte utstyr fra buss til varmestue.

3. Gode og varme klær
All aktivitet er basert på å være ute, og det kreves derfor at deltakerne er godt og riktig kledt for forholdene.

4. Regnjakke
Flere av dagene på Skiskolen har vært temmelig våte. For at barna skal holde seg tørre og varme er det lurt å ha med regntøy i sekken selv om været i byen er bra om morgenen.

5. Ekstra votter, sokker og genser
Det er godt å kunne ta på noe tørt både underveis og i bussen på hjemturen.

6. Matpakke
Det er viktigere å ha med en god matpakke og varm drikke enn f.eks. chips og brus. Vi anbefaler to nistepakker med brødskiver, frukt, en sjokolade evnt. kjeks.

7. Skiutstyr
For mange deltakere er Skiskolen årets første møte med skiutstyr etter forrige sesong. Hva er vel mer trist enn å komme til instruksjonen med dårlig eller ødelagt utstyr? Instruktørene og arrangørene har liten mulighet til å foreta reparasjoner, derfor anmoder vi alle om å kontrollere sitt utstyr nøye. Ski og staver må være ordentlig sammenbundet og alt utstyr må være merket med navn og adresse.

Skiskolen 
Dette kurset er en del av Skiskolen 2021. Skiskolen er Rogalands største skiskole, og har vært arrangert siden 1957. Skiskolen arrangeres i samarbeid med Stavanger Aftenblad i helgene 12.-14. og 19.-21. februar. 

Her kan du lese mer om Skiskolen og se hele programmet

Kontaktinformasjon: