Skiskolen: Alpint nybegynner 8-10 år oppmøte på kurssted (481)

Kurs

Fra dato
20. februar kl. 10:00
Til dato
21. februar kl. 18:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Barn, Ungdom
Turtyper
Kurs, Skikurs, Alpint
Arrangører
Stavanger Turistforening, Barnas Turlag Stavanger
Turkode
481

Kursbeskrivelse
Kurset Alpint noe erfaring 8-10 år (uten buss) er  for de som har noe erfaring på slalåmski, men alikevel trenger opplæring i ulike teknikker. Deltakere må beherske heiskjøring. På dette kurset skal en lære å beherske plogsvinger, bremseplog og skråkjøringer som en innledning til svingteknikk med parallelle ski, med god vektfordeling og balanse på skiene. 

For at denne aktiviteten skal være trygg for deg og våre instruktører følger vi DNTs smittevernsinstruks for gjennomføring av aktivitet, du kan lese mer om denne her. 
Er barnet ikke i form eller har forkjølelsessymptomer kan det ikke delta. STF må få beskjed senest 24 timer før. Takk for hjelpen.

Påmeldingsfrist 
Søndag 17. januar 2021

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

Aftenbladkort gir 20% på ikke medlem pris

Henting og levering
Oppmøte er ved det aktuelle skitrekket kl. 1000 - 1600. Dere vil motta informasjon/bekreftelse på oppmøtested  senest 3 dager før på epost. Vi regner med å være på Fidjeland lørdag og Tjørhomfjellet søndag. Endringer kan forekomme.

Nedre aldersgrense 8 år
Nedre aldersgrense er satt til 8 år. Det vil si alle barn som fyller 8 år det året de daltar på skiskolen kan melde seg på dette partiet. 

Venner på samme parti
Dersom en har ønsker om å få venner/søsken på på samme parti må dette spesifiseries i kommentarfeltet. Dersom det er større aldersforskjell enn 2 år er det ikke mulighet for å komme på samme parti.

Vilkår for deltakelse på skiskolen 
STF vil gjøre sitt ytterste for å gjennomføre skiskolen uavhengig av vær og føre, men ikke om det går på bekostning av sikkerheten. STF kan avlyse skiskolen på grunn av dårlig vær, flom, stengte veger eller lignede forhold som hinder at arrangementet kan avvikles. Ved avlysning av slike grunner refunderes kun deler av deltakeravgiften, da STF har utgifter som går uavhengig av gjennomføring. Dersom en dag av to avlyses tilbakebetales 30 % av deltakeravgiften. Dersom begge dagene på et to dagers kurs avlyses tilbakebetales 70 % av deltakeravgiften. 

Ellers gjelder våre vanlige vilkår
Vilkår for deltakelse

Bruk hjelm
Alle deltakere må bruke hjelm.

Utstyr
Utstyr kan leies privat i skitrekket, men alle deltakerne må være klar med utstyr kl 10. Årsaken til dette er vi ønsker å bruke mest mulig tid i bakken og er avhengig av at vi bruker minst mulig tid på annet. 

Kle deg riktig!

  • Ull mot kroppen
  • Mellomlaget av ull
  • Vindtett bomullstøy eller regntøy ytterst
  • Ikke bruk tykk genser når du går.
  • Vel møtt på skiskolen!

Mat og klær

Husk å ta med følgende utstyr:

1. Eget utstyr
På grunn av oppdeling av partier ber vi om at også søsken har hvert sitt utstyrsett (ski, sekk, mat, varm drikke og klær etc).

2. Ryggsekk
Mat, klær etc. må pakkes i ryggsekk. 

3. Gode og varme klær
All aktivitet er basert på å være ute, og det kreves derfor at deltakerne er godt og riktig kledt for forholdene.

4. Regnjakke
Flere av dagene på Skiskolen har vært temmelig våte. For at barna skal holde seg tørre og varme er det lurt å ha med regntøy i sekken selv om været i byen er bra om morgenen.

5. Ekstra votter, sokker og genser
Det er godt å kunne ta på noe tørt både underveis og i bussen på hjemturen.

6. Matpakke
Det er viktigere å ha med en god matpakke og varm drikke enn f.eks. chips og brus. Vi anbefaler to nistepakker med brødskiver, frukt, en sjokolade evnt. kjeks.

7. Skiutstyr
For mange deltakere er Skiskolen årets første møte med skiutstyr etter forrige sesong. Hva er vel mer trist enn å komme til instruksjonen med dårlig eller ødelagt utstyr? Instruktørene og arrangørene har liten mulighet til å foreta reparasjoner, derfor anmoder vi alle om å kontrollere sitt utstyr nøye. Ski og staver må være ordentlig sammenbundet og alt utstyr må være merket med navn og adresse.

Skiskolen 
Dette kurset er en del av Skiskolen 2021. Skiskolen er Rogalands største skiskole, og har vært arrangert siden 1957. Skiskolen arrangeres i samarbeid med Stavanger Aftenblad i helgene 12.-14. og 19.-21. februar. 

Her kan du lese mer om Skiskolen og se hele programmet

Kontaktinformasjon: