Støls- og Byrkjelandsvatnet i Forsand (721)

Fellestur

Dato
19. september kl. 09:30
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, 60+, Senior, Seniortur
Arrangører
Stavanger Turistforening, STF 60+
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
721
Dette arrangementet er over!

Denne turen har du kanskje ikke vært før? I år får du muligheten til å bli med 60+ på tur! 

Turen rundt Stølsvatnet er forholdsvis lett å gå. Runden rundt Byrkjelandsvatnet er litt mer ulendt og har både steinrøyser og krattskog som dermed gjør denne delen litt mer krevende, men vi tar oss god tid på runden. Noen partier er også kjent for å være våte, men med godt fottøy vil det gå bra. Er været fint kan den gode utsikten over Byrkjeland og opp Espedalen nytes. Området byr på alt fra vakker natur, rikt dyreliv til spor etter folkevandringstiden.

Ha på gode fjellsko og yttertøy etter været! Ta med nistepakke!

Adkomst

Kjøretid fra Stavanger (inngang tunell fra E39/Tjensvoll) og frem til parkering er beregnet til ca 1 time.

Fra parkeringen ved Eiganes gravlund tar vi Ryfasttunellen og Rv. 13 til Jørpeland og videre østover forbi Forsand og inn på Fv491. Den følger vi et lite stykke til skilt mot «Skytebane» merket mot venstre. På GPS heter stedet Kvelven 104. Det tar ca 10 min fra Forsand.

Turledere:
 Barbro Frøisland: 93437672

Frammøte: 

P-plass mellom Stavanger stadion og Eiganes gravlund kl. 10.00, eller p-plass ved hovedinngangen på Brueland kjøpesenter i Sandnes kl. 09.30.

Felles start fra parkeringen ved skytebanen kl 11.15.

For at denne aktiviteten skal være trygg for deg og våre turlederne har vi innført krav om påmelding på alle våre turer. Vi følger DNTs smittevernsinstruks for gjennomføring av aktivitet, du kan lese mer om denne her. Alle deltakere har selv ansvar for å holde god nok avstand til andre turdeltakere. Er du ikke i form eller har forkjølelsessymptomer kan du ikke delta, avmelding må meldes senest 24 timer før slik at de på ventelisten kan få tilbud om plass. Takk for hjelpen.

Pris:
Gratis for medlem. Kr 40 for ikke-medlemmer. Eventuelle bompenger og drivstoffgodtgjørelse avtales under turen og betales direkte til sjåførene av de enkelte bilene.

Husk å ta med niste, termos og godt fottøy. En god rast er en naturlig del av turen. 

Utstyr og kart
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter.  

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

Vilkår for deltakelse på fellesturer
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Generelt om søndagsturene: 

Vi arrangerer vanligvis søndagstur en gang i måneden. Turene går i vekslende terreng. Lengden varierer, men en vanlig søndagstur ligger normalt innenfor 3-4 timers gåtid i middels terreng. Enkelte turer er merket som sprekturer. Dette er lengre og mer krevende turer med et noe høyere tempo enn de ordinære søndagsturene.

Bli med 60+ på tur! 

60+ er Stavanger Turistforenings seniortilbud. En svært aktiv gjeng med frivillige ildsjeler arrangerer turer og møter gjennom hele året, fra månedlige medlemsmøter og dagsturer til overnattingsturer. Her finner du en oppdatert turkalender for 60+.

Tilbudet er tilrettelagt for de over 60, men turene er selvfølgelig også åpne for folk i alle aldre som ønsker seg en hyggelig tur i rolig tempo. En trenger ikke ha egen bil for å være med oss på tur. 

Følg 60+ på Facebook

Støls- og Byrkjelandsvatnet i Forsand (721)

Denne turen har du kanskje ikke vært før? I år får du muligheten til å bli med 60+ på tur!  Turen rundt Stølsvatnet er forholdsvis lett å gå. Runden rundt Byrkjelandsvatnet ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Barbro Heløe Frøisland
  • Helge Øglænd