Avlyst Hyggelig sommertur til Sandvatn (737)

Fellestur

Fra dato
15. juni kl. 10:00
Til dato
17. juni
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Seniortur, Senior, Sandvatn, 60+
Arrangører
Stavanger Turistforening, STF 60+
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
737
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Turen er avlyst pga. for mye snø i området rundt Sandvatn.

Vi drar til Sandvatn, den mest populære hytta i Frafjordheiene. Hytta ligger 910 moh. i et flott høyfjellsterreng. Turen inn fra Lortabu tar vanligvis 3-4 timer, men vi kommer til å ta lenger tid og utnytte dagen og fjellet, samt det flotte været som vi har bestilt. Det blir også tid til turer i nærmiljøet rundt hytta og god mat og drikke.

For at denne aktiviteten skal være trygg for deg og våre turlederne har vi innført krav om påmelding på alle våre turer. Vi følger DNTs smittevernsinstruks for gjennomføring av aktivitet, du kan lese mer om denne her. Alle deltakere har selv ansvar for å holde god nok avstand til andre turdeltakere. Er du ikke i form eller har forkjølelsessymptomer kan du ikke delta, avmelding må meldes senest 24 timer før slik at de på ventelisten kan få tilbud om plass. Takk for hjelpen.

Planleggingsmøte:
Torsdag 10. juni kl 18.00 i Tursenteret i undergangen ved Rogaland Teater i Olav Vs gate 18, Stavanger.

 

Tirsdag 15. juni:

Vi reiser med privatbiler til Lortabu i Hunnedalen hvor vi parkerer og begynner turen inn til Sandvatn. Felles avreise fra Stavanger Turistforenings kontor i Kannik kl. 10.00. Vi trenger 3-4 som kan kjøre, (avhengig av antall deltakere). Dette avtaler vi på planleggingsmøtet. Vi følger en merket løpe, og turen tar ca. 3-4 timer, men kan forlenges avhengig av været. Vel framme på hytta lager vi middag sammen og overnatter.

Onsdag 16. juni: 

Vi tar en tur / topptur i området rundt Sandvatn, lager felles middag og overnatter.

Torsdag 17. juni:

Etter frokost og vask av hytta, følger vi den samme løypa tilbake til bilene på Lortabu. Dersom været er fint, vil det være mulighet for topptur eller å utforske området på veien tilbake til Lortabu.

Turledere:  
Henry Moore, 90838461, Len Duevel. 

Priser:
Voksen medlem: kr 900 / ikke medlem: kr 1200

Hva dekker prisen:
Turledelse, overnatting, samt middag tirsdag og onsdag. Ta med egen frokost og lunsj. Kostnad for privatkjøring er kr 3/km pluss eventuelle ferjer og bomavgift som deles på alle inkludert sjåføren.

Utstyr som turdeltakeren må ha med:
Deltakere må ha gode fjellstøvler og klær for vår-/sommerturer i fjellet, og som er vann- og vindtette. Ullundertøy. Lue, vanter, gamasjer og hodelykt er viktig. Lakenpose eller sovepose og putevar skal brukes på hytta. Med hensyn til påkledning og innhold i sekken, skal DNTs pakkeliste for sommerturer følges.

Utstyr som kan være kjekt å ha med: 

Solbriller, kikkert og fotoapparat

Utstyr og kart
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter. Anbefalt kart er Frafjord- og Bjerkreimsheiene 1:50.000.

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

Vilkår for deltakelse på fellesturer
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Bli med 60+ på tur! 

60+ er Stavanger Turistforenings seniortilbud. En svært aktiv gjeng med frivillige ildsjeler arrangerer turer og møter gjennom hele året, fra månedlige medlemsmøter og dagsturer til overnattingsturer. Her finner du en oppdatert turkalender for 60+.

Tilbudet er tilrettelagt for de over 60, men turene er selvfølgelig også åpne for folk i alle aldre som ønsker seg en hyggelig tur i rolig tempo. En trenger ikke ha egen bil for å være med oss på tur. 

Følg 60+ på Facebook

Hyggelig sommertur til Sandvatn (737)

Vi drar til Sandvatn, den mest populære hytta i Frafjordheiene. Hytta ligger 910 moh. i et flott høyfjellsterreng. Turen inn fra Lortabu tar vanligvis 3-4 timer, men vi kommer til ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Leonard Duevel
  • Henry J Moore