Skiskolen: Fjellskikurs til Sandvatn (453)

Kurs

Fra dato
20. februar kl. 09:30
Til dato
21. februar
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Kurs, Skikurs, Skiskolen, Skiskolen2021
Arrangører
Stavanger Turistforening, Skiskolen 2021 , Voksengruppa STF
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
453

Dette er kurset for deg som har noe erfaring med langrennski, og som ønsker å lære deg å gå på skitur på fjellski. Vi drar til Hunnedalen og bruker lørdagen på å gå inn til den trivelige hytta Sandvatn. Skituren fra Hunnedalen til Sandvatn er omtrent 7 kilometer og middels krevende. Underveis lærer vi teknikk og får masse øvelse. Du må være forberedt på å være ute hele dagen og å bære din egen sekk med alt som trengs til et døgn på fjellet. På kvelden fyrer vi i ovnen, lager god mat, og har det sosialt. Søndagen spiser vi frokost og vasker ut av hytten før vi går tilbake til Hunnedalen.   

Kurset er en del av Skiskolen, og settes også opp helgen 13.-14. februar. Tilsvarende kurs settes også opp til Tomannsbu helgen 13.-14.februar og 20.-21.februar.

For at denne aktiviteten skal være trygg for deg og våre turlederne har vi innført krav om påmelding på alle våre turer. Vi følger DNTs smittevernsinstruks for gjennomføring av aktivitet, du kan lese mer om denne her. Alle deltakere har selv ansvar for å holde god nok avstand til andre turdeltakere, og forholde seg til instruktørenes anbefaling. Er du ikke i form eller har forkjølelsessymptomer kan du ikke delta. Takk for hjelpen.

Påmeldingsfrist

Søndag 14. februar

Aldersgrense

18 år 

Planleggingsmøte

Onsdag 17. februar kl 19:00 - 21:00 i STFs lokaler i Olav Vs gate 18, 4005 Stavanger

På planleggingsmøtet tar vi en gjennomgang av skiutstyr og litt teori. Alle som er usikre på hvordan de skal bruke sitt skiutstyr kan ta dette med på planleggingsmøtet, så ser vi på utstyret sammen. Dersom du ikke har eget skiutstyr, kan dette (fjellski og bekledning) leies på Frilager.no

Transport

Oppmøte kl 9.30 lørdag 20.februar ved Stavanger Turistforening i Olav Vs gate 18, 4005 Stavanger. Vi fyller opp bilene og kjører til Hunnedalen. Fordeling i bilene avtales på planleggingsmøtet. 

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

Viktig informasjon

Pris
Medlem i DNT / ikke medlem
1600/2200 kroner

Inkludert i prisen

Instruktør og turledelse, fellesutstyr, overnatting, middag, administrative utgifter. 

Pakkeliste

Se vår pakkeliste til overnattingstur på vinterstid. Du må ha fjellski, gjerne med feller. Du må ha med lakenpose eller sovepose og putetrekk. Mat til frokost og matpakke må turdeltakerne ta med selv. I tillegg til eget utstyr, må hver deltaker beregne ekstra plass i sekken for å gi plass til felles mat og utstyr som vi skal ha med til hytta og på turen.

Utstyr som kan være kjekt å ha med

Termos, kart/kompass, fotoapparat, snøbriller

Krav til deltakerne 

Dette kurset er et tilbud for de som ikke har tilstrekkelig erfaring på fjellski. Det er et krav at du har gått på langrennski før.
 

Generell informasjon

Booking
For booking klikk på «Meld deg på!» knappen oppe til høyre på denne siden.

Spør turansvarlig
Dersom du har spørsmål for denne turen kan du ta kontakt med Tale Foldøy Klingsheim, på e-post tale@stf.no eller på telefon 92090253.

Utstyr og kart
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter. Du kan leie utstyr på Frilager.no

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!


Skiskolen 

Dette kurset er en del av Skiskolen 2021. Skiskolen er Rogalands største skiskole, og har vært arrangert siden 1957. Skiskolen arrangeres i samarbeid med Stavanger Aftenblad i helgene 12.-14. og 19.-21. februar. 

Her kan du lese mer om Skiskolen og se hele programmet. 

Skiskolen: Fjellskikurs til Sandvatn (453)

Dette er kurset for deg som har noe erfaring med langrennski, og som ønsker å lære deg å gå på skitur på fjellski. Vi drar til Hunnedalen og bruker lørdagen på ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Henry J Moore
  • Turid Hærem