Opplev Hesten naturreservat i Strand (706)

Fellestur

Dato
17. august kl. 09:30
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Seniortur, Senior, 60+, Naturreservat
Arrangører
Stavanger Turistforening, STF 60+
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
706

Hele turen går gjennom Rogalands største naturreservat med kystbarskog. Langs blinkende vann og krokete furutrær går turen som til slutt tar deg opp på den flotte fjelltoppen Hesten (421 moh). Her er det vidt utsyn over Ryfylkefjordene og fjellheimen langs Lysefjorden.

Vi fyller bilene i Stavanger og Sandnes og kjører til Lauvvik hvor vi tar ferje til Oanes. Deretter kort kjøretur til Botsheia hvor vi parkerer ved Heiatjørn. Første del av turen går bratt opp gjennom storvokst furuskog. Ved idylliske Mjåvatnet flater terrenget ut og fortsetter langs vatnet med noen bløte partier før oppstigningen til Hesten starter. Stien slynger seg oppover langs fjellveggen i moderat stigning til trærne til slutt slipper taket og snaufjellet overtar. Vel oppe er det bare å nyte utsikten. Retur samme vei.

Turledere: 

Odd Inge Worsøe 975 34 269, Bjørn Kristoffersen. 

Frammøte:

P-plass mellom Stavanger stadion og Eiganes gravlund kl. 09.30, eller p-plass ved hovedinngangen på Maxi kjøpesenter i Sandnes kl. 10.00.

Pris:
Gratis for medlem. Kr 40 for ikke-medlemmer. Eventuelle bompenger og drivstoffgodtgjørelse avtales under turen og betales direkte til sjåførene av de enkelte bilene.

Husk å ta med niste, termos og godt fottøy. En god rast er en naturlig del av turen. 

Utstyr og kart
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter.  

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

Vilkår for deltakelse på fellesturer
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Generelt om tirsdagsturene:
Vi arrangerer tirsdagsturer en gang i måneden. Oppmøtetid og sted varierer noe, men felles for turene er gåtid på 2-3 timer i lett/middels terreng. Enkelte turer er merket som sprekturer. Dette er lengre og mer krevende turer med et noe høyere tempo enn de ordinære turene.

Bli med 60+ på tur! 

60+ er Stavanger Turistforenings seniortilbud. En svært aktiv gjeng med frivillige ildsjeler arrangerer turer og møter gjennom hele året, fra månedlige medlemsmøter og dagsturer til overnattingsturer. Her finner du en oppdatert turkalender for 60+.

Tilbudet er tilrettelagt for de over 60, men turene er selvfølgelig også åpne for folk i alle aldre som ønsker seg en hyggelig tur i rolig tempo. En trenger ikke ha egen bil for å være med oss på tur. 

Følg 60+ på Facebook

Opplev Hesten naturreservat i Strand (706)

Hele turen går gjennom Rogalands største naturreservat med kystbarskog. Langs blinkende vann og krokete furutrær går turen som til slutt tar deg opp på den flotte fjelltoppen Hesten (421 moh). ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Odd Inge Worsøe
  • Bjørn Kristoffersen