Sandsa med minner fra glansdagene (734)

Fellestur

Fra dato
4. august kl. 09:00
Til dato
6. august
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Seniortur, Senior, Suldal, 60+, Sandsa
Arrangører
Stavanger Turistforening, STF 60+
Turområde
Helgelandskysten, Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
734
Dette arrangementet er over!

Sandsa var lenge STFs ypperste stolthet. Hytta fra 1936 er nå inne i en ny epoke takket være en haug med ivrige ildsjeler. Vi drar på dagsturer i området, og får med oss en som har vært dreng på Sandsa. Han kan også fortelle om mange spennende turer og opplevelser i området da han måtte bære tungt opp til Sandsavatnet fra Ulladalen, som var den nærmeste veien før Ulla-Førre utbyggingen i 1980-tallet. Vi får høre spennende historier fra gamle dager og på kveldene nyter vi god mat i storstua. På planleggingsmøtet blir vi enige om hva vi handler inn til middag. 

For at denne aktiviteten skal være trygg for deg og våre turlederne har vi innført krav om påmelding på alle våre turer. Vi følger DNTs smittevernsinstruks for gjennomføring av aktivitet, du kan lese mer om denne her. Alle deltakere har selv ansvar for å holde god nok avstand til andre turdeltakere. Er du ikke i form eller har forkjølelsessymptomer kan du ikke delta, avmelding må meldes senest 24 timer før slik at de på ventelisten kan få tilbud om plass. Takk for hjelpen.

Planleggingsmøte:
Torsdag 29. juli kl 18.00 i Tursenteret i undergangen ved Rogaland Teater i Olav Vs gate 18, Stavanger.

Onsdag 4. august:

Vi kjører i felles biler fra Stavanger kl. 09.00 (tidspunktet kan endres på planleggingsmøtet). Oppmøte ved bommen på Gullingen, tid avtales og vi tar en felles tur inn til hytta. På kvelden har vi en felles middag. Husk niste til den første dagen!

Torsdag 5. august:

Vi tar en lenger dagstur i området. Etter dette blir det sosialt samvær og herlig mat om kvelden som vi lager selv.

Fredag 6. august:

Vi spiser frokost, vasker hytta og tar en rolig tur tilbake til bilene.

Turledere:  
Henry Moore, 90838461, Len Duevel og Arnfinn Livastøl. 

Priser:
Voksen medlem: kr 900 / ikke medlem: kr 1200

Hva dekker prisen:
Turledelse, overnatting, samt middag onsdag og torsdag. Ta med egen frokost og lunsj. Kostnad for privatkjøring er kr 3/km pluss eventuelle ferjer og bomavgift som deles på alle inkludert sjåføren.

Utstyr som turdeltakeren må ha med:
Deltakere må ha gode fjellstøvler og klær for vår-/sommerturer i fjellet, og som er vann- og vindtette. Ullundertøy. Lue, vanter, gamasjer og hodelykt er viktig. Lakenpose eller sovepose skal brukes på hytta. Med hensyn til påkledning og innhold i sekken, skal DNTs pakkeliste for sommerturer følges.

Utstyr som kan være kjekt å ha med: 

 

Solbriller, kikkert og fotoapparat

Utstyr og kart
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter.  

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

Vilkår for deltakelse på fellesturer
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Bli med 60+ på tur! 

60+ er Stavanger Turistforenings seniortilbud. En svært aktiv gjeng med frivillige ildsjeler arrangerer turer og møter gjennom hele året, fra månedlige medlemsmøter og dagsturer til overnattingsturer. Her finner du en oppdatert turkalender for 60+.

Tilbudet er tilrettelagt for de over 60, men turene er selvfølgelig også åpne for folk i alle aldre som ønsker seg en hyggelig tur i rolig tempo. En trenger ikke ha egen bil for å være med oss på tur. 

Følg 60+ på Facebook

Sandsa med minner fra glansdagene (734)

Sandsa var lenge STFs ypperste stolthet. Hytta fra 1936 er nå inne i en ny epoke takket være en haug med ivrige ildsjeler. Vi drar på dagsturer i området, og får ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Henry J Moore
  • Arnfinn Livastøl
  • Leonard Duevel