KUL-TUR Perler: Høsttur til Talgje (665)

Fellestur

Dato
11. september kl. 10:00 - 16:20
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Kul-Tur, Lavterskel, Historie, Tematur, Naturlos, Nærtur, Dagstur,
Arrangører
Stavanger Turistforening, Dagsturkomiteen , Voksengruppa STF
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
665
Dette arrangementet er over!

Denne dagen kan du få med deg både den flotte naturen på øya Talgje i Ryfylke og innblikk i en til dels dramatisk historie. Turen starter ved hurtigbåtkaia på Gongstø kl 11:00, og vi følger turløypa langs nordsiden av øya. Deretter går vi ned mot sjøen til Søyla  og Edlarvågen, der vi finner fornminne fra flere epoker fram mot vikigtid. I middelalderen var Talgje bosted for mektige stormenn og -kvinner på Gard. Talgje kirke fra ca 1150 blir regnet som en av våre mest opprinnelige kirker, da den i liten grad er endret gjennom tidene. Vi besøker kirken og går via Gardsvågen tilbake til båten.

For at denne aktiviteten skal være trygg for deg og våre turlederne har vi innført krav om påmelding på alle våre turer. Vi følger DNTs smittevernsinstruks for gjennomføring av aktivitet, du kan lese mer om denne her. Alle deltakere har selv ansvar for å holde god nok avstand til andre turdeltakere. Er du ikke i form eller har forkjølelsessymptomer kan du ikke delta, avmelding må meldes senest 24 timer før slik at de på ventelisten kan få tilbud om plass. Takk for hjelpen.

Turledere:
Kirsti Sandved, 48101988, og Kari Fredriksen

Frammøte:
Hurtigbåtterminalen lørdag morgen kl. 10:00. Hurtigbåtavgang kl.10:30 (vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet). Eventuelle oppdateringer på tid og sted for oppmøte annonseres på denne siden. Deltakere må selv kjøpe bilett til hurtigbåten. Det er lurt å kjøpe billett i forveien - det kan bli fullt på båten. 

Retur:
Fra Gongstø med hurtigbåt kl 16:00. Ankomst Stavanger kl 16:20. Deltakere må selv kjøpe bilett til hurtigbåten. Det er lurt å kjøpe billett i forveien - det kan bli fullt på båten. 

Priser: Gratis for medlem, kr 40,- for ikke medlem. Transport dekkes av den enkelte.

Utstyr som turdeltakeren må ha med:
Gode sko som holder føttene tørre, klær som passer til årstiden og været, mat og drikke.

Utstyr som kan være kjekt å ha med:
Kikkert og fotoapparat


 

KUL-TUR Perler: Høsttur til Talgje (665)

Denne dagen kan du få med deg både den flotte naturen på øya Talgje i Ryfylke og innblikk i en til dels dramatisk historie. Turen starter ved hurtigbåtkaia på Gongstø ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Kirsti Sandved
  • Kari Fredriksen