KUL-TUR Perler: Jodejuvet og Jodekongen (664)

Fellestur

Dato
21. august kl. 09:30
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Dagstur, Nærtur, Naturlos, Tematur, Historie, Lavterskel, Kul-Tur
Arrangører
Stavanger Turistforening, Dagsturkomiteen , Voksengruppa STF
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
664
Dette arrangementet er over!

På denne sensommerturen blir du med inn i et landskap som, basert på overtro og eventyrlig fantasi, har skapt fortellingen om Jodekongen. La deg fascinere av historien om trollet og ikke minst av landskapet. Vi følger en godt oppgått sti i rolig tempo på tur og retur, totalt ca 1,5 time. På vei oppover går vi langs vestenden av Livastølmyrane før vi starter oppstigningen mot Jodejuvet. Vi vil kunne skue utover en fantastisk utsikt retning Årdal. Landskapet holder en høyde mellom ca 400-600 moh og varierer fra beiteområdet, myrlendt til bergrabber og fjellområde, ialt ca 2,6 km lang løype. Ha på gode fjellsko og yttertøy etter været og ta med nistepakke!

For at denne aktiviteten skal være trygg for deg og våre turlederne har vi innført krav om påmelding på alle våre turer. Vi følger DNTs smittevernsinstruks for gjennomføring av aktivitet, du kan lese mer om denne her. Alle deltakere har selv ansvar for å holde god nok avstand til andre turdeltakere. Er du ikke i form eller har forkjølelsessymptomer kan du ikke delta, avmelding må meldes senest 24 timer før slik at de på ventelisten kan få tilbud om plass. Takk for hjelpen.

Turledere:
Jan knudsen, tlf 95410758, og Barbro Frøisland, tlf 93437672

Frammøte:
For de som trenger skyss eller har ledig plass i biler er oppmøtet kl 0930 utenfor Stavanger Turistforeningen over jernbanen. Ved påmelding gir du beskjed i merknadsrubrikken hvorvidt du trenger skyss eller om du har ledig plass i bilen for andre. Felles start kl 1045 fra parkeringsplassen i Bjørkedjuvskogen.

Adkomst: Følg RV13 fra Jørpeland siden i retning Årdal. Ved Tveit-krysset ta av til høyre mot Songesand. Ca 2 km etter garden Leidå (nytt hyttefelt og minikraftverk) ser du et felt med dyrket mark og to uthus på venstre side. Løypen til Jodejuvet er merket herfra. Vi parkerer i Bjørkedjuvskogen ca 300 m lenger inne ved Folkehjelpshytta. 

Varighet:
Selve turen varer ca 1, 5 t. Kjøretid ca 1,5 t hver vei samt en liten rast, ialt regnet ca 5 timer. 

Priser: Gratis for medlemmer, kr 40,- for ikke medlemmer

Utstyr som turdeltakeren må ha med:
Gode sko som holder føttene tørre, klær som passer til årstiden og været, mat og drikke.

Utstyr som kan være kjekt å ha med:
Kikkert og fotoapparat


 

KUL-TUR Perler: Jodejuvet og Jodekongen (664)

På denne sensommerturen blir du med inn i et landskap som, basert på overtro og eventyrlig fantasi, har skapt fortellingen om Jodekongen. La deg fascinere av historien om trollet og ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Jan B Knudsen
  • Barbro Heløe Frøisland