Lørdagstur: Rundtur i praktfull Jørpelandsnatur (663)

Fellestur

Dato
12. juni kl. 10:30
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Dagstur, Nærtur, Naturlos, Tematur, Historie, Kul-Tur
Arrangører
Stavanger Turistforening, Dagsturkomiteen , Voksengruppa STF
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
663

Rundturen starter på parkeringsplassen ved Liarvatnet/Fureneset. Her krysser vi over Liaråna og går i retning Småsildalen. Vi går dalen til endes opp til vakre Botnatjørnet. Her kan vi ta en liten pause og fylle vannflaskene før det begynner å gå bratt oppover til Nagaheia. Når vi så har nådd til topps her, er vi på den fine Nagaheia, der vi nyter velfortjent utsikt mot Naganibba, Revafjellet og Nagastølstjørna. Herfra går det nedover mot vakre Nagastølen og en fantastisk utsikt over Svortingsvatnet. Dette er en av mange nydelige plasser å stoppe for en liten rast. Vi fortsetter turen til endes langs Svortingsvatnet,  og videre bratt nedover Lågalia mot Dalavatnet og tilbake til parkeringsplassen. Er vi heldige bruser fossen nedover Lågaliåna. Dette er en tur for folk som liker en god motbakke, da turen har enkelte krevende partier. En må også ha fysisk form til å gå i fjellterreng i 4-5 timer. Pauser kommer i tillegg.

For at denne aktiviteten skal være trygg for deg og våre turlederne har vi innført krav om påmelding på alle våre turer. Vi følger DNTs smittevernsinstruks for gjennomføring av aktivitet, du kan lese mer om denne her. Alle deltakere har selv ansvar for å holde god nok avstand til andre turdeltakere. Er du ikke i form eller har forkjølelsessymptomer kan du ikke delta, avmelding må meldes senest 24 timer før slik at de på ventelisten kan få tilbud om plass. Takk for hjelpen.

Turledere:
Kristin Mæland, 41520149, og Else Nygård

Frammøte:
Vi møtes på parkeringsplassen mellom gamle Stavanger stadion og Eiganes gravlund kl 10:00 for å organisere samkjøring. Derfra kjører vi til parkeringsplassen ved Liarvatnet på Jørpeland. 

Priser: Gratis for medlemmer, kr 40,- for ikke medlemmer.

Utstyr som turdeltakeren må ha med:
Gode sko som holder føttene tørre, klær som passer til årstiden og været, mat og drikke.

Utstyr som kan være kjekt å ha med:
Kikkert og fotoapparat


 

Lørdagstur: Rundtur i praktfull Jørpelandsnatur (663)

Rundturen starter på parkeringsplassen ved Liarvatnet/Fureneset. Her krysser vi over Liaråna og går i retning Småsildalen. Vi går dalen til endes opp til vakre Botnatjørnet. Her kan vi ta en ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Kristin Mæland
  • Else Nygård