Lørdagstur: Sprek tur i Veralandsheia (660)

Fellestur

Dato
20. mars kl. 10:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Dagstur
Arrangører
Stavanger Turistforening, Dagsturkomiteen , Voksengruppa STF
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
660
Dette arrangementet er over!

Lørdagstur for sprekinger! Dette blir en sprektur som er litt tøffere og lengre enn dagsturkomiteens andre lørdagsturer. Graderingen er middels til krevende nivå. Vi skal besøke flere fjelltopper og belønnes med spektakulær utsikt og natur.

Oppdatering: Vi møtes på parkeringsplassen på Veraland kl 10.30. Parkeringsavgift på kr 30 kr betales på vipps til bonden som eier gårdstunet. Vi oppfordrer ikke til samkjøring. Dette av hensyn til smittevern.  Turen starter på flott jordbruksvei før stien dreier av inn i flott kulturbeite landskap. Den første km har rolig jevn stigning før terrenget endrer seg og den neste km vil få korte partier med stigninger på opptil 30 %. Vi ankommer første fjelltopp, Husafjellet. I sørvestlig retning vil vi kunne nyte utsikten over Veraland og Tengesdal område. Videre beveger vi oss østover mot neste topp som er Dyrafjellet. Utsikten sørover viser oss mer av vakre Tengesdalvannet og heiene rundt. Turen går videre i kupert terreng på sti innover i flott område. I nordlig retning begynne vi å se den imponerende fjellveggen hvor Nonsknuten befinner seg, som er vårt neste mål. Etter litt berg og dalbane terreng, dreier vi vestover mot Nonsknuten. Vi får et lite parti hvor litt lett klyving må forventes. Fjellkanten mot Nonsknuten gir følelse av å bevege seg i skikkelig høyfjellslandskap. Høgsfjorden komme til syne i Nord-østlig retning og sør-vestover vil vi få overblikk over den flotte dalen vi gikk inn. Vi følger fjellkanten ett stykke før nedstigningen mot dalen begynner. På veien utover vil vi passere flere sjarmerende og flotte tjern før vi til slutt kommer innpå stien som tar oss tilbake til turstart. Turen totalt er på ca 9,5 km og 500 høydemeter, og anslås til å ta ca 4-5 timer.

For at denne aktiviteten skal være trygg for deg og våre turlederne har vi innført krav om påmelding på alle våre turer. Vi følger DNTs smittevernsinstruks for gjennomføring av aktivitet, du kan lese mer om denne her. Alle deltakere har selv ansvar for å holde god nok avstand til andre turdeltakere. Er du ikke i form eller har forkjølelsessymptomer kan du ikke delta, avmelding må meldes senest 24 timer før slik at de på ventelisten kan få tilbud om plass. Takk for hjelpen.

Turledere:
Arvid Drange, tlf: 40455155, og Frode Følgesvold

Frammøte:

Oppdatering: Vi møtes på parkeringsplassen på Veraland kl 10.30. Parkeringsavgift på kr 30 kr betales på vipps til bonden som eier gårdstunet. Vi oppfordrer ikke til samkjøring. Dette av hensyn til smittevern.

Priser: Gratis for medlemmer, kr 40 for ikke-medlemmer 

Utstyr som turdeltakeren må ha med:
Gode sko som holder føttene tørre, klær som passer til årstiden og været, mat og drikke.

Utstyr som kan være kjekt å ha med:
Kikkert og fotoapparat


 

Lørdagstur: Sprek tur i Veralandsheia (660)

Lørdagstur for sprekinger! Dette blir en sprektur som er litt tøffere og lengre enn dagsturkomiteens andre lørdagsturer. Graderingen er middels til krevende nivå. Vi skal besøke flere fjelltopper og belønnes med spektakulær utsikt ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Arvid Drange
  • Frode Følgesvold