KUL-TUR Perler: Kyrkjøy i Sjernarøyane (662)

Fellestur

Dato
8. mai kl. 10:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Dagstur, Nærtur, Naturlos, Tematur, Historie, Lavterskel, Kul-Tur
Arrangører
Stavanger Turistforening, Dagsturkomiteen , Voksengruppa STF
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
662

Sjernarøyene er glitrende perler i Ryfylke som virkelig må oppleves. Vi tar hurtigbåten fra Stavanger til Helgøy. Her venter en buss som kjører oss til kirken på Kyrkjøy. Vi håper på å få komme inn i den fine gamle laftede kirken og se de vakre rosemalingene der. Herfra fortsetter vi på sti over Eikåsen og går en rundtur på øyen, forbi hjemmet til forfatter og journalist Alfred Hauge, spirende vår i nydelig landskap og lettgått terreng. Buss tilbake til kaien og hurtigbåten hjem. Vi satser på å ta båt som har oss tilbake i Stavanger kl 16.30. Har du ikke vært på Kyrkjøy før, er dette en anledning som kan anbefales.

For at denne aktiviteten skal være trygg for deg og våre turlederne har vi innført krav om påmelding på alle våre turer. Vi følger DNTs smittevernsinstruks for gjennomføring av aktivitet, du kan lese mer om denne her. Alle deltakere har selv ansvar for å holde god nok avstand til andre turdeltakere. Er du ikke i form eller har forkjølelsessymptomer kan du ikke delta, avmelding må meldes senest 24 timer før slik at de på ventelisten kan få tilbud om plass. Takk for hjelpen.

Turledere:
Jan Knudsen, 954 10 758, Kristin Mæland

Frammøte:
Hurtigbåtterminalen lørdag morgen kl. 10.00. Hurtigbåt avgang kl.10:30 (vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet). Eventuelle oppdateringer på tid og sted for oppmøte annonseres på denne siden)

Retur:
Utpå ettermiddagen.. 

Priser: Kr 300 dekker tur/retur båt og bussbilett. 

Utstyr som turdeltakeren må ha med:
Gode sko som holder føttene tørre, klær som passer til årstiden og været, mat og drikke.

Utstyr som kan være kjekt å ha med:
Kikkert og fotoapparat


 

KUL-TUR Perler: Kyrkjøy i Sjernarøyane (662)

Sjernarøyene er glitrende perler i Ryfylke som virkelig må oppleves. Vi tar hurtigbåten fra Stavanger til Helgøy. Her venter en buss som kjører oss til kirken på Kyrkjøy. Vi håper på å ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Jan B Knudsen
  • Kristin Mæland