Skiskolen: Fjellskikurs til Taumevatn (457)

Kurs

Fra dato
20. februar kl. 09:00
Til dato
21. februar kl. 19:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Kurs, Skikurs, Skiskolen, Skiskolen2021
Arrangører
Stavanger Turistforening, DNT ung Stavanger , Skiskolen 2021
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
457

Dette er kurset for deg som har gått noe på langrennski tidligere, og som ønsker å lære deg å gå på skitur på fjellski. Kanskje ønsker du også å bli med DNT ung på skiturer i vinter. Vi drar til Ådneram og bruker lørdagen på å gå inn til den trivelige hytta Taumevatn i Sirdalsheiene. Skituren fra Ådneram til Taumevatn er omtrent 13 kilometer og middels krevende. Underveis lærer vi teknikk og får masse øvelse. Du må være forberedt på å være ute hele dagen og å bære din egen sekk med alt som trengs til et døgn på fjellet. På kveldene blir det god mat og hyttekos. Søndagen spiser vi frokost og vasker ut av hytten før vi går tilbake til Ådneram, der bussen venter på å kjøre oss til Stavanger.  

Kurset er en del av Skiskolen, og settes også opp helgen 13.-14. februar.

For at denne aktiviteten skal være trygg for deg og våre turlederne har vi innført krav om påmelding på alle våre turer. Vi følger DNTs smittevernsinstruks for gjennomføring av aktivitet, du kan lese mer om denne her. Alle deltakere har selv ansvar for å holde god nok avstand til andre turdeltakere, og forholde seg til instruktørenes anbefaling. Er du ikke i form eller har forkjølelsessymptomer kan du ikke delta. Takk for hjelpen.

Påmeldingsfrist

Søndag 14. februar

Aldersgrense

13-15 år. Kurset er åpent for alle som går på ungdomsskolen. 

Planleggingsmøte

Tirsdag 16. februar kl 17:00 - 19:00 i STFs lokaler i Olav Vs gate 18, 4005 Stavanger

På planleggingsmøtet tar vi en gjennomgang av skiutstyr og litt teori. Alle som er usikre på hvordan de skal bruke sitt skiutstyr kan ta dette med på planleggingsmøtet, så ser vi på utstyret sammen. Dersom du ikke har eget skiutstyr, kan dette (fjellski og bekledning) leies på Frilager.no

Transport

Vi kjører felles buss fra Stavanger til Ådneram lørdag morgen, med retur fra Ådneram til Stavanger søndag ettermiddag. Oppmøte kl 09.00 lørdag 20.februar ved Stavanger Turistforening i Olav Vs gate 18, 4005 Stavanger. 

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

Viktig informasjon

Pris
Medlem i DNT / ikke medlem
1900/2500 kroner

Inkludert i prisen

Instruktør og turledelse, transport, fellesutstyr, overnatting, middag, administrative utgifter. 

Pakkeliste

Se vår pakkeliste til overnattingstur på vinterstid. Du må ha fjellski, gjerne med feller. Du må ha med lakenpose eller sovepose og putetrekk. Mat til frokost og matpakke må turdeltakerne ta med selv. I tillegg til eget utstyr, må hver deltaker beregne ekstra plass i sekken for å gi plass til felles mat og utstyr som vi skal ha med til hytta og på turen.

Utstyr som kan være kjekt å ha med

Termos, kart/kompass, fotoapparat, snøbriller

Krav til deltakerne 

Dette kurset er et tilbud for de som ikke har tilstrekkelig erfaring på fjellski. Det er et krav at du har gått på langrennski før.
 

Generell informasjon

Booking
For booking klikk på «Meld deg på!» knappen oppe til høyre på denne siden.

Spør turansvarlig
Dersom du har spørsmål for denne turen kan du ta kontakt med Tale Foldøy Klingsheim, på e-post tale@stf.no eller på telefon 92090253.

Utstyr og kart
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

Skiskolen 

Dette kurset er en del av Skiskolen 2021. Skiskolen er Rogalands største skiskole, og har vært arrangert siden 1957. Skiskolen arrangeres i samarbeid med Stavanger Aftenblad i helgene 12.-14. og 19.-21. februar. 

Her kan du lese mer om Skiskolen og se hele programmet. 

Skiskolen: Fjellskikurs til Taumevatn (457)

Dette er kurset for deg som har gått noe på langrennski tidligere, og som ønsker å lære deg å gå på skitur på fjellski. Kanskje ønsker du også å bli med ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Marte Dale
  • Ronny Rustøen