Grunnleggende turlederkurs- Gaudland (909)

Kurs

Fra dato
23. oktober kl. 10:00
Til dato
24. oktober kl. 19:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer
Arrangører
Stavanger Turistforening, Dalane Turlag , Jæren Turlag , Rennesøy og Finnøy Turlag , Sandnes Turlag , Strand og Forsand turlag , Turlederkurs
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
909

Ønsker du å bli turledere i turistforeningen og dele turgleden med flere? Dette er et nyttig og nødvendig kurs for alle som vil lede STFs turer lokalt. Dette er også et kurs som ligger til grunn for de som vil gå videre på STFs sommerturlederkurs for å kunne lede turer i fjellet.  

Tema for kurset
Du vil lære om turlederrollen, turplanlegging, kartkunnskap, orientering, riktig bekledning og hvordan spre glede og motivasjon blant deltakerne på tur. Kurset veksler mellom teori og praktiske øvelser med utgangspunkt fra STFs hytte Gaudland i Dalane. Kurset er lagt opp til en overnatting. Undervisningen veksler mellom teori og praktiske øvelser ute på tur. 

Kurslitteratur
I forkant av kurset skal Turlederboka, Den Norske Turistforeningen (2010) leses. DNT turlederbok, kan kjøpes i vårt tursenter eller i DNT nettbutikk

Opptakskrav
Kursene er åpne for alle medlemmer fra 16 år, som har deltatt på ambassadørkurs, første modul av turlederstigen. Det er krav om at du har kjennskap til kart og kompass og har erfaring fra friluftsliv, samt deltakelse fra DNT fellestur. Deltakerne tas opp etter søknad. Deltakerne som fullfører kurset vil få deltakerbevis.

Søknad og søknadsfrist: 
Forhåndspåmelding på nett. Tilbakemelding og mer informasjon sendes deltakerne senest uken før kurs. STF forbeholder seg retten til å prioritere søkere fra egen forening.

Pris: medlem i DNT kr. 1500,-
Prisen inkluderer: kursholdere, middag lørdag, overnatting Gaudland. Kursavgiften refunderes etter tre turer som nærturleder for Stavanger Turistforening. 

Turplan:
Lørdag: Oppmøte kl 10 Gaudland
Søndag: Hjemkomst rundt kl 19

Detaljerert program blir sendt til deltakerne uken før kursstart. 

Prisen dekker:
Kursledere, overnatting på selvbetjent hytte og middag lørdag. Kursavgiften refunderes etter tre turer som grunnlegende turleder for Stavanger Turistforening. 

Utstyr som turdeltakeren må ha med:
Ta med vanlig turutstyr, termos, tørrmat (brød og pålegg til frokost og nistepakke), lakenpose og godt fottøy. Se DNTs pakkelisete for sommerturer i fjellet. 

Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter.  

Medlemskap i DNT
For å bli STF turleder er det krav om medlemskap i DNT. Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Lignende kurs
Finn andre turlederkurs i regi av STF

Følg oss på Facebook og Instagram 
@STF1887

Grunnleggende turlederkurs- Gaudland (909)

Ønsker du å bli turledere i turistforeningen og dele turgleden med flere? Dette er et nyttig og nødvendig kurs for alle som vil lede STFs turer lokalt. Dette er også ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Ronny Rustøen
  • Marte Dale