Ukes sommerturlederkurs (910)

Trives du i lag med andre på tur? Har du erfaring fra hytte-til-hytte turer på høyfjellet? Føler du deg trygg i bruk av kart og kompass og gjerne vil dele din glede over å være til fjells med andre? Bli DNT-turleder! Målet med kurset er å gjøre deltakerne i stand til å lede turer for Stavanger Turistforening og andre medlemsforeninger i fjellet sommerstid.

For at denne aktiviteten skal være trygg for deg og våre turlederne har vi innført krav om påmelding på alle våre turer. Vi følger DNTs smittevernsinstruks for gjennomføring av aktivitet, du kan lese mer om denne her. Alle deltakere har selv ansvar for å holde god nok avstand til andre turdeltakere. Er du ikke i form eller har forkjølelsessymptomer kan du ikke delta. Takk for hjelpen.

Kurset går over 6 dager. 12.-17.juli. Det er obligatorisk planleggingsmøte tirsdag 29. juni kl. 19.-21 i STF huset, adresse Olav V's gt 18.
Kurset har vi lagt til vakre Suldalsheiene. Første og siste natt bor vi på Stranddalen turisthytte, natt 2 og 3 på STF selvbetjent hytte Krossvatn i Dyraheio, og en natt ute.

I løpet av kurset går vi bla. gjennom disse emnene
Sommerorientering, turplanlegging, veivalg, værforhold, grunnleggende fysiologi, nedkjøling, førstehjelp, nattorientering, nødovernatting og ledelse av turer sommerstid. Alle temaene som blir tatt opp blir gjennomført både i teori og praksis. Ved kursslutt evalueres deltakerne til godkjent/ikke godkjent sommerturleder i DNT. Sommerturlederkurset utdanner deg til autorisert sommerturleder for hele DNT systemet.

Opptakskrav
Kurset er åpent for alle medlemmer som har bestått grunnleggende turlederkurs og ledet minst 3 fjellturer som turleder for STF/DNT på grunnleggende turledernivå, deltatt på ambassadørkurs (modul 1-2 i turlederstigen) og har tatt førstehjelpskurs de siste 2 år. Kunne dokumentere gode kunnskaper om orientering, ferdsel i høyfjellet over flere dager. Medlemsskap i DNT. Vi må ha minimum 8 deltakere for å gjennomføre kurset.

Søknad og søknadsfrist
Påmelding via nettsiden, i tillegg må du sende inn utfylt søknadskjema innen 4.juni vi denne lenken. Opptak etter søknad som leveres inn separat, se lenke til søknadskjema. Deltakere som ikke blir tatt opp/ får plass vil få beløpet refundert i sin helhet. Det er 12 kursplasser på dette kurset. Tilbakemelding sendes deltakerne innen 11.juni. 

Pris
Kurset er for DNT medlemmer og koster kr 3000,- Bli medlem i DNT!
Du må være medlem for å få plass. Reise kommer i tillegg. Dersom du ikke får plass refunderes naturligvis deltakeravgiften. Deltakeravgiften for de som fullfører kurset refunderes etter tre overnattingsturer som sommerturleder for STF. 

Prisen dekker
Kursledere, overnatting og mat på Stranddalen turisthytte. Resterende mat må alle ta med selv. Vi tar en gjennomgang på planleggingsmøte.

Generell informasjon
Dersom du har spørsmål for dette kurset kan du ta kontakt med Jane Byberg, på jane@stf.no

Utstyr og kart
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter.  

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Lignende kurs
Finn andre turlederkurs i regi av STF

Følg oss på Facebook og Instagram 
@STF1887

Ukes sommerturlederkurs (910)

Trives du i lag med andre på tur? Har du erfaring fra hytte-til-hytte turer på høyfjellet? Føler du deg trygg i bruk av kart og kompass og gjerne vil dele ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Marte Dale
  • Ronny Rustøen