Grunnleggende turlederkurs- Gramstad (905)

Kurs

Fra dato
13. mars kl. 10:00
Til dato
14. mars kl. 16:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer
Arrangører
Stavanger Turistforening, Dalane Turlag , Hjelmeland Turlag , Jæren Turlag , Rennesøy og Finnøy Turlag , Sandnes Turlag , Strand og Forsand turlag , Suldal Turlag
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
905
Dette arrangementet er over!

Ønsker du å bli turleder i turistforeningen/turlaget og dele turgleden med flere? Dette er et nyttig og nødvendig kurs for alle som vil lede lokale turer på merket sti. Dette er også et kurs som ligger til grunn for de som vil gå videre på sommerturlederkurs for å kunne lede turer i fjellet.  

For at denne aktiviteten skal være trygg for deg og våre turlederne har vi innført krav om påmelding på alle våre turer. Vi følger DNTs smittevernsinstruks for gjennomføring av aktivitet, du kan lese mer om denne her. Alle deltakere har selv ansvar for å holde god nok avstand til andre turdeltakere. Er du ikke i form eller har forkjølelsessymptomer kan du ikke delta, avmelding må meldes senest 24 timer før slik at de på ventelisten kan få tilbud om plass. Takk for hjelpen.

Tema for kurset
Du vil lære om turlederrollen, turplanlegging, kartkunnskap, orientering, riktig bekledning og hvordan spre glede og motivasjon blant deltakerne på tur. Kurset er lagt opp med en overnatting på Gramstad turisthytte. Undervisningen veksler mellom teori (lørdag) og praktiske øvelser ute på tur (søndag). 

Kurslitteratur
I forkant av kurset skal Turlederboka, Den Norske Turistforeningen (2010) leses. DNT turlederbok, kan kjøpes i vårt tursenter eller i DNT nettbutikk

Opptakskrav
Kursene er åpne for alle STF/DNT medlemmer fra 16 år, som har deltatt på ambassadørkurs, første modul av turlederstigen (ambassadørkurset kan også tas rett i etterkant). Det er også en stor fordel om du har kjennskap til kart og kompass og har noe tur/friluftserfaring. 

Vurdering:
Ved slutten av kurset vil deltakerne få en evaluering basert på kursledernes vurdering av deltakeren. Deltakerne som fullfører kurset vil få deltakerbevis.

Påmelding:
Forhåndspåmelding og betaling på nett. STF/Turlag forbeholder seg retten til å prioritere søkere fra egen forening.
STFs generelle vilkår for avmelding.

Program:
Lørdag: Kursstart på Gramstad kl 10. Adresse: Fjogstadveien 160, 4329 Sandnes.
Søndag: Kurset  avsluttes kl 16

Det er forventet at alle deltakerne overnatter fra lørdag til søndag.

Pris medlem 1500,-
Bli medlem i DNT!

Prisen dekker
Kursledere, overnatting, middag lørdag (brødmat til frokost og niste må den enkelte ta med selv). Kursboka kjøpes i STF tursenter eller i DNT nettbutikk.
Kursavgiften refunderes (for STF medlemmer) etter tre turer som Grunnleggende turleder for Stavanger Turistforening. 

Dersom du har spørsmål  ta kontakt med Jane Byberg på jane@stf.no eller på 51840212

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Lignende kurs
Finn andre turlederkurs i regi av STF

Følg oss på Facebook og Instagram 
@STF1887

Grunnleggende turlederkurs- Gramstad (905)

Ønsker du å bli turleder i turistforeningen/turlaget og dele turgleden med flere? Dette er et nyttig og nødvendig kurs for alle som vil lede lokale turer på merket sti. Dette er ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Ronny Rustøen
  • Marte Dale