Grunnleggende kurs i skialpinisme (803)

Kurs

Fra dato
27. februar kl. 10:00
Til dato
28. februar kl. 18:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Toppturkurs, Topptur, Skred, Skialpinisme, Randoneetur
Arrangører
Stavanger Turistforening, STF Fjellsportgruppa
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
803
Dette arrangementet er over!

Dette er kurset for deg som har gått mye toppturer og har lyst til å lære mer om bruk av stegjern, isøks og tau for å nå topper og bratte renner som er utenfor rekkevidde bare med bruk av skifeller.

Kursleder er tindevegleder Øyvind Salvesen fra Salvesen Fjellsport. Kurset vil ha maks fire deltakere og læringsmomenter vil tilpasses deltakernes ønsker og kunnskapsnivå, men målsetningen er å lære mer om ferdsel i bratt terreng, tilkomst til bratt skikjøring og/eller luftige topper og bruk av tau/isøks/stegjern. Kurset vil først og fremst fokusere på det metodiske ved bruk av lett tilgjengelige og relevante øvingsområder. Skredfarevurderinger og sikker ferdsel til fjells vil være en integrert del av kurset og fokuseres på i den grad det blir nødvendig. Andre aktuelle temaer er turplanlegging, veivalg, sikringsmetoder for snø og is, rappell og enkel miks-klatring. Dersom ønskelig gjennomgås også basismetoder for bre-redning.

For at denne aktiviteten skal være trygg for deg og våre turlederne har vi innført krav om påmelding på alle våre turer. Vi følger DNTs smittevernsinstruks for gjennomføring av aktivitet, du kan lese mer om denne her. Alle deltakere har selv ansvar for å holde god nok avstand til andre turdeltakere. Er du ikke i form eller har forkjølelsessymptomer kan du ikke delta, avmelding må meldes senest 24 timer før slik at de på ventelisten kan få tilbud om plass. Takk for hjelpen.

Program

Fredag kveld: Ei kveldsøkt på et par timer med introduksjon og teori innendørs i peisestuen i STFs lokaler i Olav Vs gate 18 i Stavanger. Har planlegger vi program for lørdag og søndag etter været, får kontroll på utstyr og planlegger felleskjøring.

Lørdag og søndag: Vær forberedt på to lange dager utendørs med mye læring og forhåpentligvis mye bra skikjøring. I utgangspunktet er planen for både lørdag og søndag at vi skal ha kurs i Hunnedalen, men Sirdal er også aktuelt.

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

Viktig informasjon

Pris
Medlem i DNT / ikke medlem
3300/4300 kr

Prisen dekker
Instruktør og turledelse, administrasjon. 

Pakkeliste

Utstyrskrav: Hver deltaker trenger klatresele, hjelm (skihjelm), taubrems med skrukarabiner, 1x 120 slynge, 2x klemknuteslynger, to ekstra skrukarabiner, 1x isskrue, snøanker evt. snøbolt, stegjern som passer skistøvlene og isøks (evt. Kort breøks).

Hvis du har noen spørsmål så er det bare å ta kontakt med turleder. Dette gjelder spesielt dersom du har lyst til å være med, men er usikker på ferdighetsnivå – målsetningen er å sette sammen en gruppe med så likt nivå som mulig og det vil derfor være lettere å svare på nivået når påmeldingen har kommet.

Vi anbefaler ellers å følge DNTs pakkeliste for vinterturer.

Krav til deltakerne 

Dette er et kurs for deg som har vært mye på ski både i anlegg og på toppturer over flere år, og det forutsettes at du er komfortabel på ski/snowboard i bratt terreng på varierende føre. Det forutsettes også at du er i god fysisk form, er vant til å bruke utstyret ditt (dette er ikke et toppturkurs), har klatrekunnskaper tilsvarende et brattkort og kan passe på deg selv (spise, holde deg varm, etc.) på relativt lange dager til fjells. Det viktigste kravet er likevel at du er motivert og interessert i å lære.

Transport/kjøring

Kostnad ved kjøring dekkes av passasjerene i hver bil iht fordeling på planleggingsmøtet. Kostnad for privatkjøring er kr 3/km pluss eventuelle ferjer og bomavgift som deles på alle inkludert sjåføren. Skriv i kommentarfeltet dersom du har anledning til å stille med bil.

Utstyrsutleie på Frilager
Nå kan du booke det utstyret du trenger på www.frilager.no

Vilkår for deltakelse på fellesturer
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

 
Generell informasjon

Booking
For booking klikk på «Meld deg på!» knappen oppe til høyre på denne siden.

Spør turansvarlig
Dersom du har spørsmål for denne turen kan du ta kontakt med John Petter Nordbø, på e-post johnpetter@stf.no eller på telefon 90737184.

Utstyr og kart
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter.  

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Andre arrangementer fra fjellsportgruppa 

Program Stavanger Turistforening Fjellsportgruppa

Følg fjellsportgruppa på Facebook og Instagram

Grunnleggende kurs i skialpinisme (803)

Dette er kurset for deg som har gått mye toppturer og har lyst til å lære mer om bruk av stegjern, isøks og tau for å nå topper og bratte ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Øyvind Salvesen