Sprektur: Liarvatnet rundt (719)

Fellestur

Dato
20. juni kl. 09:30 - 14:30
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Seniortur, Sprektur
Arrangører
Stavanger Turistforening, STF 60+
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
719
Dette arrangementet er over!

Bli med på en lang og flott tur i et av de flotteste turområdene i distriktet! 

Turen starter på nordsiden av Liarvatnet, 200 meter fra parkeringsplassen på Furuneset.

Herfra går det gradvis bratt oppover mot stiskillet til Ternefjellet. Vi nærmer oss da 620 meter over havet. På toppen har vi vakker utsikt over Liarvatnet, Dalen og Jørpeland. Stien fortsetter på nordsiden av Solknuten og bratt nedover mot Grimsli. For å komme på sørsiden av Liarvatnet må vi krysse en bro som går over Grimsliånå. Ved den gamle og fraflyttede fjellgarden Grimsli tar vi en liten stopp før vi går videre på sørsiden av Liarvatnet. Vi skal gjennom en steinur og deretter er det lettgått skogsterreng før vi er tilbake ved Furuneset igjen.

Turen rundt Liarvatnet er ca.11 km lang og går i bratt og ulendt terreng på sørsiden. Noe lettere på nordsiden.

Beregnet tid : 5 - 6  timer + pauser. 

For at denne aktiviteten skal være trygg for deg og våre turlederne har vi innført krav om påmelding på alle våre turer. Vi følger DNTs smittevernsinstruks for gjennomføring av aktivitet, du kan lese mer om denne her. Alle deltakere har selv ansvar for å holde god nok avstand til andre turdeltakere. Er du ikke i form eller har forkjølelsessymptomer kan du ikke delta, avmelding må meldes senest 24 timer før slik at de på ventelisten kan få tilbud om plass. Takk for hjelpen.

Frammøte:
P-plass mellom Stavanger stadion og Eiganes gravlund kl. 9.30. Derfra kjører vi felles biler til parkering ved Furuneset i Dalen på Jørpeland. 

Turledere:
Else Nygård, 918 27 892
Elsa Andersen, 952 03 751

Pris:
Gratis for medlem . Kr 40 for ikke-medlemmer. Bompenger og drivstoffgodtgjørelse betales direkte til sjåførene av de enkelte bilene.

Husk å ta med niste, termos og godt fottøy. En god rast er en naturlig del av turen. 

Utstyr og kart
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter.  

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

Vilkår for deltakelse på fellesturer
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Generelt om søndagsturene:
Vi arrangerer vanligvis søndagstur en gang i måneden. Turene går i vekslende terreng. Lengden varierer, men en vanlig søndagstur ligger normalt innenfor 3-4 timers gåtid i middels terreng. Enkelte turer er merket som sprekturer. Dette er lengre og mer krevende turer med et noe høyere tempo enn de ordinære søndagsturene.

Bli med 60+ på tur! 

60+ er Stavanger Turistforenings seniortilbud. En svært aktiv gjeng med frivillige ildsjeler arrangerer turer og møter gjennom hele året, fra månedlige medlemsmøter og dagsturer til overnattingsturer. Her finner du en oppdatert turkalender for 60+.

Tilbudet er tilrettelagt for de over 60, men turene er selvfølgelig også åpne for folk i alle aldre som ønsker seg en hyggelig tur i rolig tempo. En trenger ikke ha egen bil for å være med oss på tur. 

Følg 60+ på Facebook

Sprektur: Liarvatnet rundt (719)

Bli med på en lang og flott tur i et av de flotteste turområdene i distriktet!  Turen starter på nordsiden av Liarvatnet, 200 meter fra parkeringsplassen på Furuneset. Herfra går det ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Else Nygård
  • Elsa H. Andersen