Avlyst Magisk mørketur på Gramstad ( 3)

Fellestur

Dato
5. november 2020 kl. 18:00 - 20:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Barn
Arrangører
Stavanger Turistforening, Barnas Turlag Stavanger
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. I lys av regjeringens siste pressekonferanse i dag og økt smitte av covid-19 har vi besluttet å avlyse Magisk mørketur på Gramstad i dag (torsdag), fredag og lørdag.

Høstkvelden er mørk og ofte kald. Det å være ute i naturen om kvelden er en helt spesiell opplevelse på denne tiden av året. Det virker nesten som om skogen og fjellet tar en ny form og det å gå tur i mørket når det er helt stille skjerper sansene på en særegen måte.

Vi går en merket refleksløype med natursti på Gramstad. Disse kveldene i november er kjent for å være litt magiske, for når mørket har lagt seg så våkner andre til liv... vær bare litt stille, ta en pause, se på stjernene og lytt - så vil du kanskje oppdage ting som du ville ha gått forbi på en helt vanlig kveld...

Ved friluftslåven på Gramstad er det god stemning. Vi tenner bål og varm suppe med rundstykker  serveres til alle deltakere. Dette og små innslag underveis er inkludert i prisen.

Maks 200 deltakere. Parkering på eget ansvar. Det er oppmerkede plasser ved Kubbetjørn og på Gramstad. 

Arrangementet varer fra kl. 18-20

Prisen inkluderer suppe i kopp, rundstykke og varm drikke

Voksen 80,- / barn 60,-

All barn må delta sammen med en voksen.

Arrangementet er lagt ved grussti hvor det er mulig å ha med barnevogn. Løypa som inngår i dette arrangementet stopper ved porten i enden av grusstien.

Det vil bli ulike spennende bidrag underveis fra blant annet dramaelever ved Vågen Videregående Skole, Sjonglørgruppa Flax, Teaterverkstedet Ganddal og teatergruppa Asbjørnsen og co fra Stavanger Katedralskole, avdeling Bjergsted.

Se villkår for deltakelse

Dramagruppa Asbjørnsen og co forteller korte eventyr ved Gapahukene.

Sekvenser

kl. 1815  

kl. 1840

kl. 1905

kl. 1930

Husk å holde god avstand til andre deltakere (2 meter mellom hver gruppe). Dersom mye folk rundt dramagruppen så vent heller til neste sekvens.

Vår løype stopper ved porten i enden av grusstien. De som ønsker å gå en lenger tur kan på egenhånd og på eget ansvar gå en merket refleksløype ("ut i villmarka") i ulendt terreng. Her vil det ikke være vakter underveis, men det vil gå en person som sistemann i løypa etter at arrangementet er ferdig. 

Husk å ta med hodelykt, gode sko og klær : ) 

Viktig info –Med hensyn til smittevern må de som ikke tilhører samme kohort holde to meter avstand til andre gjennom hele arrangementet.

*Hold deg hjemme hvis du er syk
*Hold god avstand fra hverandre
*Vask hendene grundig og ofte

Når du ankommer arrangementet, får du en dusj håndsprit og startkort ved start. Dere vil videre finne håndsprit ved stjerneteltet, toalettet og ved kafeen. Det er såpe og vannkraner ved muren nedenfor toalettet. Videre må 1 person fra hver kohort (hvis det er mulig) hente armbånd til kohorten/familien, slik at vi unngår for mye folk rundt teltet. Dette deles ut i stjerneteltet på tunet mot å vise kvitteringen du fikk ved påmelding. Hver kohort må holde seg samlet og hver kohort må holde god avtand til de andre kohortene. Båndet må være festet på armen under hele arrangementet. Følg merking (sluse) for å unngå opphopning av folk. 

Speiderens beredskap er ansvarlig for sikkerhet og førstehjelp. De nås på telefon 916 57 015.

Alle barn må være i følge med en voksen gjennom hele arrangementet. Vi oppfordrer alle barn å ha på refleksvest med navn og mobilnummer til foresatte. Dersom et barn kommer bort fra foresatte / eller du finner et barn som ikke finner sine, så send gjerne en melding til 916 57 015 og informer om navn. Videre kan det følges til nærmeste vakt med rød vest i løypa eller til friluftslåven hvor det er frivillige fra STF.

Inkludert i arrangementet er suppe og brød i stjerneteltet. På grunn av skjerpede COVID tiltak så fjerner vi utdeling av drikke (saft/kaffe). Dere vil bli servert suppe i pappkopp og brødet deles ut. Vi tilrettelegger med køsystem i tre forskjellige køer. Vi oppfordrer alle til å ta med egen drikkefalske og termos. I tillegg har vi utekafe med salg av pølser, is/snacks, vaffel og drikke, her er det kun VIPPS betaling: 509388. Husk å overholde anvisninger iht. kø og utøve god køkultur.

Arrangementet er lokalisert fra friluftslåven og frem til porten ved enden av grusstien. For at deltakerne skal spre seg mest mulig så vil vi vennligst be dere om å gå merket løype som går delvis inn i skogen først og så returnere tilbake til låven på grusstien (alle må gå i samme retning, STF frivillige og speidere viser retning). 

Det er mulig å gå en lengre rundtur tilbake til låven, men dette blir på eget ansvar og her er det ingen vakter, men løypa er merket med refleks og vil gi en spennende mørketur!

Svarslipp på natursti kan leveres i stjerneteltet eller kafeen. Ta med egen penn.

Husk å ha på gode varme klær og ikke glem lommelykta!

*Ta med egen drikkeflaske / termos med drikke
*Ta med egen penn
*Utstyr barna med refleksvest med navn og telefonnummer til foresatte.

Med ønske om en riktig fin kveld og god tur 😊

 

 

Magisk mørketur på Gramstad ( 3)

Høstkvelden er mørk og ofte kald. Det å være ute i naturen om kvelden er en helt spesiell opplevelse på denne tiden av året. Det virker nesten som om skogen ...

Kontaktinformasjon: