Vinterkurs - innføring i langturer

Kurs

Fra dato
29. januar 2021 kl. 20:00
Til dato
31. januar 2021 kl. 16:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Introkurs Friluftsliv, Vinterkurs, Langtur, Vinterfjell
Arrangører
Haukeliseter fjellstue, Stavanger Turistforening
Turområde
Hardangervidda, Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
2045

Drømmer du om å dra på lengre turer med ski og pulk?

Kanskje har du planer om å krysse Hardangervidda, eller til og med Svalbard eller Grønland? I så fall er dette kurset perfekt for deg. På et vinterkurs lærer du grunnleggende kunnskaper før din neste langtur. Kurset foregår i ekte vinterlandskap på Hardangervidda som er kjent for mye vær.

I løpet av helgen vil du blant annet lære mer om turplanlegging, orientering i vinterfjellet, veivalg, bekledning og utstyr, pakking av pulk/sekk, vintertelting, fyring og vedlikehold av primus og risikovurderinger ved vinterturer.

Kurset starter med informasjonsmøte og teori fredag kveld. Første natt tilbringes inne på sovesal/stabbur på Haukeliseter. Etter frokost lørdag beveger vi oss ut i terrenget for praktisk undervisning. Andre natt tilbringes i telt, og vi lager mat utendørs. Søndag fortsetter undervisningen utendørs før kurset avsluttes med en gjennomgang på Haukeliseter fjellstue på ettermiddagen.  

Kursleder er Thor Nørgaard. Thor har bakgrunn fra Høgskolen i Sørøst-Norge som friluftsveileder og guide, med sertifisering i skredkunnskap og fjellguiding. Han har gått mange langturer rundt i Norge på vinterstid, og har bred erfaring med de utfordringene som kan oppstå i vinterfjellet.

Praktisk informasjon:

Aldersgrense: 18 år

Krav til forkunnskaper: ingen krav om å ha gått langturer tidligere, men vi forutsetter at deltager er i generelt god form, har gått litt på ski fra før og tåler litt kulde og vær - eller er motivert til å lære å takle det.

Nødvendig utstyr: klær til å ferdes i vinterfjellet, fjellski/staver/smøring/feller/støvler, kart og kompass, sovepose, liggeunderlag, vintertelt (hvis du har), tursekk/pulk, hodelykt, fjellduk, skredustyr. Anbefalt pakkeliste sendes deltager i god tid før kursstart.

Mangler du utstyr? Sjekk vårt utvalg av utstyrsleie. Frilager har også et stort utvalg av utleie av turpulk med tilbehør.

Vi forbeholder oss retten til å avlyse dersom det blir for få deltagere. 

Priser:

DNT medlem:                   3202 kroner
Ikke-medlem:                    3622 kroner

Prisen inkluderer: overnatting på sovesal/stabbur fredag, frokost og niste lørdag, middag utendørs lørdag, frokost og niste søndag, turleder og kurs.  

Påmelding:

Påmelding på e-post til info@haukeliseter.no med navn og telefonnummer, og om du er DNT medlem.

Vinterkurs - innføring i langturer

Drømmer du om å dra på lengre turer med ski og pulk? Kanskje har du planer om å krysse Hardangervidda, eller til og med Svalbard eller Grønland? I så fall ...