Nytt sommerturlederkurs (903)

Da vi ikke fikk gjennomført sommerturlederkurs i sommer setter vi opp et nytt kurs nå i høst. Målet med kurset er å gjøre deltakerne i stand til å lede turer for Stavanger Turistforening og andre medlemsforeninger i fjellet sommerstid.

For at kurset skal være trygg for deg og våre turlederne jobber vi nå med praktiske tilretteleggingstiltak. Vi følger DNT smittevernsinstruks for gjennomføring av aktivitet, du kan lese mer om denne her

Kurset går over to helger, del en 22-25. oktober med med utgangspunkt fra Haukeliseter Fjellstue, og del to 6-8.november på tur til Sandsa. En må delta på begge delene for å bli godkjent som sommerturleder.  Merk at del II er en langhelg, avreise fra Stavanger vil være seinest kl. 15.00. torsdag 22.oktober for å rekke middag på Haukeliseter kl.19.00. Deltakerne må ta fri fra jobb/skole fredag 23. oktober. 

I løpet av kurset går vi bla. gjennom disse emnene
Sommerorientering, turplanlegging, veivalg, værforhold, grunnleggende fysiologi, nedkjøling, førstehjelp, nattorientering, nødovernatting og ledelse av turer sommerstid. Alle temaene som blir tatt opp blir gjennomført både i teori og praksis. Ved kursslutt evalueres deltakerne til godkjent/ikke godkjent sommerturleder i DNT. Sommerturlederkurset utdanner deg til autorisert sommerturleder for hele DNT systemet.

Opptakskrav
Kurset er åpent for alle medlemmer som har bestått grunnleggende turlederkurs og deltatt på ambassadørkurs, modul 1-2 i turlederstigen og har tatt førstehjelpskurs de siste 2 år. Kunne dokumentere gode kunnskaper om orientering, ferdsel i høyfjellet over flere dager. Erfaring som turleder på turer i nærområdet for DNT. Medlemsskap i DNT. Vi må ha minimum 8 deltakere for å gjennomføre kurset.

Søknad og søknadsfrist
Påmelding via nettsiden, i tillegg må du sende inn søknadskjemaet innen 5.oktober. Opptak etter søknad (som leveres inn separat, se lenke til søknadskjema). Deltakere som ikke blir tatt opp/ får plass vil få beløpet refundert i sin helhet. Det er 12 kursplasser på dette kurset. Tilbakemelding sendes deltakerne innen 6.oktober. 

Pris
Kurset (to kurshelger) koster kr 3000,- for medlemmer av DNT - Bli medlem i DNT!
Du må være medlem for å få plass. Reise kommer i tillegg. Dersom du ikke får plass refunderes naturligvis deltakeravgiften. Deltakeravgiften for de som fullfører kurset refunderes etter tre overnattingsturer som sommerturleder for STF. 

Prisen dekker
Kursledere, overnatting og mat på Haukeliseter. Resterende mat må alle ta med selv. Vi tar en gjennomgang på planleggingsmøte.

Generell informasjon
Dersom du har spørsmål for dette kurset kan du ta kontakt med Jane Byberg, på jane@stf.no

Utstyr og kart
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter.  

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Lignende kurs
Finn andre turlederkurs i regi av STF

Følg oss på Facebook og Instagram 
@STF1887

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Ronny Rustøen
  • Marte Dale