Verdensdagen for psykisk helse (372)

Arrangement

Dato
26. september kl. 12:00 - 15:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Arrangement, , Folkehelse, Mangfold, Inkludering, Bynærtfriluftsiv
Arrangører
Stavanger Turistforening, Barnas Turlag Stavanger , Brustadbua Stavanger , Mangfold Huset forening , Firbentterapi
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
372
Dette arrangementet er over!

I anledning verdensdagen for psykisk helse 10 oktober ønsker vi å få flere mennesker til å trives ute i naturen gjennom å dele gode mat- og turopplevelser. Prosjektet Turmat fra hele verden bygger bro mellom norsk turkultur og utenlandsk matkultur.

Vi ser frem til en kjekk og aktiv dag med lek og moro for hele familien på Dyrsnes naturlåve på Stokka, i hjerte av Stavanger. 

Kle deg etter været, alle er velkommen (pga smittevernhensyn krever vi forhåndspåmelding), og mangfoldet er stort - ta med deg familien, bamsen, barn, naboen, bekjente, kom med barnevogn, syklende eller gående. For å sikre deg plass på dette arrangementet krever vi forhåndspåmelding. Maks 80 deltakere. 

Pris: 20,- per person/barn/voksen. Inkludert i prisen er aktivitet og smaksprøver fra "turmat fra hele verden". Vi anbefaler litt ekstra niste/ påfyll til de  som er ekstra sultne og som trenger litt mat underveis. 

Vi legger opp til enkle aktiviteter for hele familien:

- T-merket sansetur med fokus på de fem sansene hørsel, syn, lukt, føle og smake.

- Meditasjon stasjon med yoga instruktør Inna Tkach

Møt miniatyrterapihestene! Vi er så heldig å få besøk av Firbent Terapi som benytter terapihester i helsefremmende og pedagogisk arbeid. Hestene er små, rolige, trygge og sosiale, og de er spesialtrent og testet for arbeid med mennesker i alle aldre. 

- Utendørs lekeplass

- Turmat fra Tyrkia

Tidspunkt: kl 12:00-15:00

COVID-19
På grunn av smittevernhensyn ber vi alle som er påmeldt fremvise kvittering ved oppmøte. Alle som er påmeldt vil få tildelt et festivalarmbånd som viser at du kan delta på aktiviteter og få mat. En liten lunsjtallerken med spennende og smakfulle smaksprøver er inkludert i prisen. Husk god avstand til andre og 1 meter avstand i matkøen. 

VIKTIG: DET ER IKKE TILLATT Å PARKERE VED LÅVEN! Det er en liten parkeringsplass i Gustavvigelandsvei, derfra er det ca. 10 minutters spasertur til låven. 
Det er lett å komme seg til Stokka med buss nr 14 fra Stavanger sentrum. Fin spasertur fra bussstoppet, turen tar 20 -30 min avhengig av lengden på beina.

Arrangementet er støttet av Norsk friluftsliv og i samarbeid med verdensdagen for psykisk helse, se her for mer informasjon:

www.turmat.no
https://verdensdagen.no/om-verdensdagen/
https://norskfriluftsliv.no/marker-verdensdagen-for-psykisk-helse-med-turmat-pakken/

 

 

 

 

 

 

Verdensdagen for psykisk helse (372)

I anledning verdensdagen for psykisk helse 10 oktober ønsker vi å få flere mennesker til å trives ute i naturen gjennom å dele gode mat- og turopplevelser. Prosjektet Turmat fra hele ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Laylo Fotikh
  • Johanne Fjelde