Tureventyr på Gramstad i sommer

Fellestur

Dato
12. juli 2020 kl. 10:00 - 15:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Aktivitetsløype, Sommer
Arrangører
Stavanger Turistforening, Barnas Turlag Stavanger
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Dette arrangementet er over!

I sommer har vi gleden av å tilby en gavepakke til alle barnefamilier! Fem dager i uken, fra uke 28 til 32, kan barnefamilier oppleve en fullspekket aktivitetsdag på Gramstad i Sandnes, fylt med læring, friluftsglede og sommerminner for livet. Og det helt gratis! 

Takket være fantastiske støttespillere i Gjensidigestiftelsen, så kan vi i år gi barn i hele regionen gode ferieminner, som garantert vil huskes lenge!

Fullspekket aktivitetspakke

De som melder seg på tureventyret på Gramstad kan glede seg til dager fylt med kjekke aktiviteter:

 • Eventyrlig natursti med gøyale oppgaveposter. ( Ta med egen penn) 
 • Tur til Dalsnuten for de sprekeste barna med belønning til de som klarer å nå toppen.
 • Kanopadling på Gramstadtjern.
 • informasjon om spiselige vekster ved den gamle eplehagen .
 • Prøv å tenn ditt eget bål uten fyrstikker.
 • Finn din neste favorittsoveplass - utforsk telt, lavvo, tarp og gapahauk.
 • Hengekøyeskog med lek langs bekken.
 • Prøv å løfte pappa, mamma eller en besteforeldre ved hjelp av trinser og taljer.
 • Tips til hvordan du kan dra på sporløs ferdsel når du er på tur.
 • Sommerkafe med gode muligheter til å få tak i is og nydelig sommermat!
 • Gratis kaffe til de voksne, og forfrsikende saft til barna som har med egen kopp. STF er et miljøfyrtårn og ønsker minst mulig bruk av engangsservise.

Aktiviteten er inspirert av den kommende kinofilmen Tottori

Gratis filmworkshop i uke 31:
Fra onsdag 29/7 t.o.m søndag 2/8 holder filmformidler Lene Heimlund Larsen gratis filmworkshop for barn på Stavanger Turistforening sitt anlegg på Gramstad, anbefalt alder 9-12 år. Det er plass til to grupper à 20 barn – én klokken 12, og én klokken 13.  Første mann til mølla! Workshopen holdes i det hvite huset like ved kaféen - kaffe til de voksne, kunnskap til barna! Alle barn må delta i følge med en voksen.

Filmworkshop sikrer du deg her, mens påmelding til tureventyret på Gramstad skjer på denne siden.

Praktisk informasjon!

Tidspunkt - Aktivitetene starter kl. 10 – 15. Kom når du selv ønsker, men regn gjerne minimum to timer for gjennomføring av opplegget. Alle deltakere må gå innom friiluftslåven for armbånd og startkort. Ha klar kvittering for påmelding. (Den du mottok på mail ved påmelding) .

Sted: Start ved friluftslåven på Gramstad

Obligatorisk påmelding. Dette arrangementet er gratis, men alle deltakere må melde seg på den aktuelle dagen.

Ved start – Gå direkte til kafeen på friluftslåven. Her får alle deltakere utlevert et armbånd som må brukes for å være med på aktivitetene. Du vil også få utdelt en folder. Vi leverer ut en folder per familie. Men alle deltakere må bruke armbånd. Husk å vise kvitteringen du fikk på mail ved påmelding.

Ta med egen kopp – STF er miljøfyrtårn og opptatt av å ta vare på miljøet. Alle deltakere oppfordres til å ta med egen kopp. Har du med egen kopp får du gratis saft/kaffe i kafeen.

Kort og lang løype – Det blir en kort løype på ca. tre kilometer med natursti og kjekke aktiviteter langs løypa. Vi har også en alternativ løype opp til Dalsnuten for de sprekeste som vil gå litt lenger (lang løype er ikke bemannet). På Dalsnuten er det en klippetang hvor du kan merke folderen. Alle barn som har vært på dalsnuten får en liten premie i kafeen. Ved dagens slutt, må du registrere deg i kafeen, ved innlevering av armbånd får alle deltakere en velfortjent pinne-is  i kafeen.

Covid – 19. Vi forholder oss til gjeldene smittevernsregler.  

Åpen kafe – med varm og kald mat. Her kan du betale med Vipps.

Ta gjerne med badetøy – Det er fine bademuligheter i Revholstjern på Gramstad.  Som med all aktivitet denne dagen er også dette på eget ansvar. Ta gjerne med litt niste og ta pauser underveis. Vi vil gjøre alle oppmerksomme på grillforbud i området.

Alle barn må komme i følge med en ansvarlig voksen- Det er viktig å merke seg at alle barn til enhver tid må være sammen med en ansvarlig voksen.

Vi ser frem til en kjekk dag på Gramstad 😊

Tureventyr på Gramstad i sommer

I sommer har vi gleden av å tilby en gavepakke til alle barnefamilier! Fem dager i uken, fra uke 28 til 32, kan barnefamilier oppleve en fullspekket aktivitetsdag på Gramstad i Sandnes, fylt ...

Kontaktinformasjon: