Stisykling i Nissedal (837)

Fellestur

Fra dato
28. august kl. 16:00
Til dato
30. august kl. 22:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Sykkeltur, Sykkel, Stisykling, Stisykkel
Arrangører
Stavanger Turistforening, STF Fjellsportgruppa
Turkode
837
Dette arrangementet er over!

Nissedal har et fantastisk nettverk av stier som er tilrettelagt for terrengsykling. En lokal guide tar oss med over endeløse svaberg, kloppede myrer, over hengebruer, på smale flytstier og ned utfordrende bakker. Turen passer for deg de som har syklet endel på fulldempet sykkel og nå vil ta steget ut av bymarka. For å sikre noenlunde jevn gruppe må alle stille med egen fulldempet terrengsykkel. Det er ikke avansert terreng, men det blir lange dager på setet så du bør ha kondisjon og teknikk på middels nivå, eller bedre.

Påmeldingsfrist

Søndag 16. august

Planleggingsmøte

Planlegging på e-post i forkant av avreise. 

Program

Fredag 1500/1600: Felleskjøring fra Stavanger/Sandnes. Vi tar ett stopp underveis der det blir mulighet for å spise medbrakt matpakke eller kjøpe hurtigmat. Vi kjører videre til hyttene vi har leid i Treungen. Turen tar ca 4-5 timer. Etter innkvartering på rom og utstyrs-sjekk blir det gjennomgang av morgendagens muligheter.
Lørdag: Vi står opp tidlig og får i oss en solid frokost før vi tar oss ut i terrenget. Vi legger opp til at dagen skal gi alle best mulig utbytte av områdets mange muligheter, samt at vi alle kommer slitne, men uskadde tilbake til hytta. Området egner seg også til å legge inn noen ekstrarunder for de som vil ha mer. Vi spiser lunch i det fri og satser på at vi er tilbake ved hytta kl 18:00. Sykler spyles for gjørme og klær henges til tørk før vi tar et velfortjent bad i elva rett ved hyttene. Så avslutter vi med middag og planlegging for søndagen.
Søndag: Samme som lørdag, men det legges opp til en kortere tur så vi er klar til avreise senest kl 17:00. Ankomst Stavanger ca kl 22:00

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

Viktig informasjon

Frammøte (sted, tid): Kl: 16:00 28/8. Sted avtales på planleggingsmøtet.

Transportmiddel: Felles minibuss supplert med privatbiler avhenging av myndigheters retningslinjer. Ved bruk av privatbil spleiser vi på kjørekostnadene til denne. 

Turledere: Tor Ivar Lyse (ta kontakt pr mail for spørsmål) torlyse@gmail.com tlf:900 87 855  og Steinar Tveit

Pris
Medlem i DNT / ikke medlem
2350/2950

Prisen dekker

Guida tur, felles tilberedt middag en dag, selvsmurt frokost og lunsj to dager, overnatting på to- eller tremannsrom to dager og transport av sykler og folk i minibuss med henger. Dersom retningslinjene for smittevern tilsier at vi må kjøre en ekstra bil, spleiser vi på kostnadene til denne. Dette kommer i tillegg. Stisykkelkart blir kjøpt inn felles. 
 

Pakkeliste

Utstyr som turdeltakeren må ha med: Fulldempet terrengsykkel med grove dekk ("dropper"-setepinne anbefales på det sterkeste), sykkelhjelm, knebeskyttere, to par ullsokker, super-/ullundertøy,  sykkelvennlige klær til tørt og vått vær, to par sykkelhansker (tynne skihansker egner seg også), egnede sykkelsko, sykkel-/dagstursekk til ekstra klær, vann og mat. Sengetøy, toalettsaker, antibac og håndkle. 
Utstyr som kan være kjekt å ha med: albuebeskyttelse, ekstra skift sykkelvennlige klær. (Du kommer til å bli våt og møkkete selv om solen skinner), sykkelbriller, camelback, multitool, grunnleggende reservedeler (eks: spile, girøre, slange, girwire, olje). 
 

Krav til deltakerne 

En bør ha syklet litt terreng før, så en vet at en trives på sykkel på varierende underlag (for eksempel de grove partiene i Melsheia/Sørmarka). Middels god kondisjon. 

Utstyrsutleie på Frilager
Nå kan du booke det utstyret du trenger på www.frilager.no

Vilkår for deltakelse på fellesturer
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

 
Generell informasjon

Booking
For booking klikk på «Meld deg på!» knappen oppe til høyre på denne siden.

Spør turansvarlig
Dersom du har spørsmål for denne turen kan du ta kontakt med John Petter Nordbø, på e-post johnpetter@stf.no eller på telefon 90737184.

Utstyr og kart
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter.  

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Andre arrangementer fra fjellsportgruppa 

Program Stavanger Turistforening Fjellsportgruppa

Følg fjellsportgruppa på Facebook og Instagram

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Tor Ivar Lyse
  • Steinar Tveit