Folkemedisin og nyttevekster på Sankefestivalen (1202)

Annet

Dato
8. august 2020 kl. 13:00 - 14:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Turtyper
Annet, , Hjelmeland, Foresdrag, Sankefestivalen
Arrangører
Stavanger Turistforening, Hjelmeland Turlag , Naturlosgruppa
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
1202
Dette arrangementet er over!

Visste du at "ugras" òg kan vere verdifulle medisinplante, og kan vere god å ha når vinterforkjølinga set inn? Eller vil du ha tips til planter du kan leggje på såret for at det skal gro bedre? Det er ingen tilfeldigheit at akkurat den planta heiter groblad, medan ei anna heiter legevendelrot. Og visste du at mange av våre vanlege ville planter i grøftekanter og skogholt er smakfulle og næringsrike matplanter?

Kristine Enger er sanke-entusiast, og levande oppteken av etnobotanikk, eller folkemedisin som me kaller det. Ho har ein eigen blogg som heiter Sankeliv. Ho har stor kunnskap om planter som er kjendt fra folkemedisinen og planter som er gode til mat, når de blir tilberedt rett. Me lovar eit spanande kurs på Sankefestivalen, og mottar alle mulige spørsmål du måtte ha om temaet.

  • Påmelding: Av smittevernhensyn me ha påmelding. Maks tal deltakarar er 25.
  • Pris: kr 100 medlem/ 150 ikkje medlem.
  • Tid:  Kl. 13.00-14.00

Foredraget inngår i programmet på Sankefestivalen 2020. Når du har meldt deg på dette kurset, kan du samtidig delta på det åpne programmet på Sankefestivalen kl 13.30-17.00. Ta ein runde på Sanketorget, besøk den lokale Sankekafeen og få meir inspirasjon!

Vil du få gratis smaksprøvar, så ta med: 

  • Eigen kopp
  • Tallerken og skje


OBS! For at denne turen skal være trygg for deg og arrangørene innfører vi en del smittevernsrelaterte tiltak. Vi følger DNT smittevernsinstruks for gjennomføring av aktivitet - du kan lese mer om denne her. Du vil få mer informasjon ved ankomst til arrangementet som er tilrettelagt etter gjeldene smittevernregler.

Folkemedisin og nyttevekster på Sankefestivalen (1202)

Visste du at "ugras" òg kan vere verdifulle medisinplante, og kan vere god å ha når vinterforkjølinga set inn? Eller vil du ha tips til planter du kan leggje på såret for at det skal ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Svanhild Hjorteland Gbada