Ferskingkurs med Dalane turlag

Kurs

Fra dato
16. juni kl. 17:00
Til dato
17. juni kl. 21:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Turtyper
Kurs, Introkurs Friluftsliv, Ferskingkurs
Arrangører
Stavanger Turistforening, Dalane Turlag
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Dette arrangementet er over!

Målet med vårt Ferskingkurs i friluft er å bli trygg på å planlegge og gjennomføre dagsturer i skog og mark. Dette er et praktisk kurs der deltakerne selv skal få trene seg på kart, kompass og turplanlegging, prøve bålfyring, matlaging ute, bruk av primus, osv. Man lærer også om bekledning, pakking av tursekk, allemannsretten, stier og merking, sporløs ferdsel, overnattingstur og telt, og DNTs hytter og tilbud.

Tanken er ikke at folk etter endt kurs skal være klare for å krysse Hardangervidda på ski, men at de skal kunne gå på dagsturer i nærmiljøet og koble dagsturene sammen med en overnatting. I tillegg til økt kompetanse ønsker vi at deltakerne får mer trygghet, selvtillit og inspirasjon til å oppsøke nye naturopplevelser på egenhånd og ta med andre på tur.

Kurset arrangeres over to dager tirsdag 16.juni og onsdag 17. juni fra kl 17-21. Totalt 8 kurstimer. Den ene dagen i Vannbassengene, den andre i Kiellandsskogen. Her er det gapahuk begge steder, så vi har et sted å trekke inn hvis været ikke er helt topp. Kurset passer for ungdom fra 16 år og voksne som har gått litt på tur før og de som er helt nybegynnere. Etter endt kurs får man kursbevis og en fin håndbok i friluftsliv

Kursets innhold

Modul 1
- Presentasjon og formål med kurset
- Allemannsretten
- Om DNT

Modul 2
- Kart og kompass

Modul 3
- Bål
- Turbekledning, tursekk og turmat.

Modul 4
- Primus og stormkjøkken
- Matlaging i grupper
- Veien videre
- Oppsummering

*Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

Pris

Medlem i DNT / ikke medlem
150 kr / 350 kr

Deltakere må ha med klær og sko etter værmeldingen og dagstursekk.

Vilkår for deltakelse på fellesturer
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Kursinstruktører
Håvard Hansen

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Følg oss på
Facebook - https://www.facebook.com/dalaneturlag/

 

 

Ferskingkurs med Dalane turlag

Målet med vårt Ferskingkurs i friluft er å bli trygg på å planlegge og gjennomføre dagsturer i skog og mark. Dette er et praktisk kurs der deltakerne selv skal få trene ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Håvard Hansen