Dekktrening på Hellestøstranden (836)

Fellestur

Dato
28. mai kl. 19:00 - 21:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, Pulk, Fjellsport, Dekk
Arrangører
Stavanger Turistforening, STF Fjellsportgruppa
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
836
Dette arrangementet er over!

For at denne turen skal være trygg for deg og våre turledere jobber vi nå med praktiske tilretteleggingstiltak. Vi forholder oss til DNT smittevernsinstruks for aktivitet, les mer her. Takk for tålmodigheten.

Ordentlig ekspedisjonstrening! Du trenger absolutt ikke ha en sydpolfarer i deg for å like dekktrening. Dette er en perfekt treningsmåte for alle som liker å slite litt, og belastningen kan enkelt varieres med antall dekk og ulik størrelse. Bli med på god treningsøkt i vakre omgivelser.

Turledere: Amy Mir
Turleder har med hund.

Oppmøte ved stranden nedenfor parkeringsplassen. Vi samles like ved høyre når man kommer ned til sjøen. Her blir det 5 min med praktisk info og om smitteverntiltak under treningen. Vi går ROLIG, og i et jevnt tempo. Det blir Hellestøstranden på langs, 3-4 ganger for dem som ønsker.
Alle må ha med eget dekk og sele.

Arrangementet er gratis for medlemmer, men det er obligatorisk påmelding. For ikke-medlemmer er prisen 100 kroner.  
NB! Vi går KUN på stranden der det ikke er vegetasjon, og holder oss selvfølgelig langt unna alt den dyrebare marehalmen som vokser øverst på stranden.

Utstyr

Her er turleder Amys egen oppskrift på hvordan du lager utstyr til dekktrening: 

Dette trenger du

💪: Dekk (få gratis fra bilverksted visst du ikke har et som skal kastes) .

💪: Tau (minst 3 mm tykt, opptil 2 m lengde, en elastisk/dynamisk tau skjøtes inn mellom sele og dekk. Denne tar opp unødvendig rykk-belastning)

💪: Trekksele (Fra pulk, eventuelt bruk en ryggsekk fra 40 L og oppover. Med et godt hoftebelte, og som sitter godt forankret til din rygg

💪: Staver (fjellskistaver med trinser, skal ikke være høyere enn ca. 90 grader i albuen. For å optimalisere blodgjennomstrømning i armene)

💪: U-bolt/øyekrok, store karabinkroker og litt tau (Bore igjennom dekket (NB. gjennom jern) med en drill og feste øyekrok. Enden av tauet løkkes inn i karabinkrok som festes til dekket. Lages en løkke i andre enden, 1 m tau tres igjennom. På hver ende av dette tauet lages det løkker som får 1 karabinkrok hver, som da festes på hver sin side av hoftebelte. (Pulksele har egen ring til dette. Ryggsekk: lag en stor løkke på hver side som hoftebeltet skal igjennom. Belastningen skal bak og ned mot hofte

Vilkår for deltakelse på fellesturer
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

 
Generell informasjon

Booking
For booking klikk på «Meld deg på!» knappen oppe til høyre på denne siden.

Spør turansvarlig
Dersom du har spørsmål for denne turen kan du ta kontakt med John Petter Nordbø, på e-post johnpetter@stf.no eller på telefon 90737184.

Utstyr og kart
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter.  

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Andre arrangementer fra fjellsportgruppa 

Program Stavanger Turistforening Fjellsportgruppa

Følg fjellsportgruppa på Facebook og Instagram

Dekktrening på Hellestøstranden (836)

For at denne turen skal være trygg for deg og våre turledere jobber vi nå med praktiske tilretteleggingstiltak. Vi forholder oss til DNT smittevernsinstruks for aktivitet, les mer her. Takk for tålmodigheten. ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Amy Mir