Storslåtte Storaberget i Sandnes (1501)

Fellestur

Dato
13. september kl. 10:00 - 15:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Barn, Ungdom, Seniorer
Arrangører
Stavanger Turistforening, Sandnes Turlag
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
1501

En tur til Storaberget byr på eldre og nyere kulturminner og en fantastisk utsikt fra toppen. Selv om det er litt bratt enkelte steder er stien god, og turen anbefales for store og små som liker å gå på oppdagelsestur i vår nære historie. 

Vi fordeler oss i privatbiler og kjører til Hogstad. Retur vil være fra samme sted. Vi starter i lettgått terreng i fint kulturlandskap. Deretter litt stigning der vi passerer et gammelt vannverk (bygget av tyskerne under krigen) før vi kommer opp til Lomstjørnet. Vi fortsetter videre opp til Storaberget og den siste oppstigning. I starten av oppstigningen passerer vi rester av bygdeborgen som er ca 1500 år gammel. 

Toppen på Storaberget (342 moh.) gir utsikt til alle kanter, Riskalandet og Lutsivassdraget nærmest og videre helt til Karmøy og Bokn, langt inn i Ryfylkeheiene og til Bjerkreimssenderen i sør. 

Returen går samme vei ned til Lomstjørnet, men vi tar av mot nord-øst til Grindavatnet via et høydedrag ned til vannet. Deretter videre ned mot vannverket vi passerte på vei opp før vi går siste stykket til der bilene står parkert. 

Oppmøte (tid og sted): Parkeringsplass Maxi Sandnes kl. 10 (Med forbehold om at svitterverntiltak fraråder samkjørig. Ny informasjon vil da legges ut her.)

Retur: Ca. kl. 15. 

Turledere: Ellinor Hoemsnes og Arvid Drange

Ta med: Klær tilpasset været. Mat og drikke til en rast. 

Pris: Medlem; Gratis!
Ikke-medlem; kr. 20,- per barn, kr. 40,- per voksne. 
Vi tar Vipps!

Les oppdatert informasjon vedrørende situasjonen rundt Korona-viruset her: https://www.stf.no/artikler/nyheter/19964-koronavirus-dette-gjr-vi/

Storslåtte Storaberget i Sandnes (1501)

En tur til Storaberget byr på eldre og nyere kulturminner og en fantastisk utsikt fra toppen. Selv om det er litt bratt enkelte steder er stien god, og turen anbefales for ...

Kontaktinformasjon:

  • Sandnes Turlag

Turledere:

  • Arvid Drange
  • Ellinor J. Hoemsnes