Tripp Trapp Triathlon (823)

Arrangement

Dato
28. august kl. 09:00 - 21:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Arrangement, Fjellsportsamling, Sykkel, Padling, Fjellsport, Konkurranse, Triatlon, Løping, Tripptrapp, Ttt
Arrangører
Stavanger Turistforening, STF Fjellsportgruppa
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
823
Dette arrangementet er over!

Bli med på verdens vakreste triathlon og opplev Lysefjorden på kloss hold mens melkesyra koker i bein og armer! Har du først vært med på Tripp Trapp-en én gang, er det stor sjanse for at du kommer tilbake. Dette er et eventyr for deg som ønsker en skikkelig utfordring. 

Start: Fra Lysefjordsenteret på Oanes lørdag 28. august 2021 kl.09.00.

Turrute: 25 km padling fra Lysefjordsenteret på Oanes til Flørli, 4444 trappetrinn opp Flørlitrappene, 12 km terrengløp til Vinddalen, 30 km sykling til Lysefjordsenteret.

Påmedingsfrist: Earlybird-pris ved påmelding før 1.juli, påmeldingen er åpen til 25. august ved ledig plass. 

Pris før 1. juli 2021: medlem DNT/ ikke-medlem: 1200/1700,-

Pris etter 1.juli 2021: medlem DNT/ikke- medlem: 1500/2000,-

Turbeskrivelse

Stavanger Turistforening Fjellsportgruppa inviterer til Lysefjordens mest spektakulære utfordring for spreke friluftsinteresserte. Tempo kan du velge selv, men for å bli karakterisert som sprek må turen gjennomføres på under 12 timer. Du får garantert brukt alle muskelgrupper underveis: armene mørnes av en lang padletur, før beina virkelig får kjørt seg opp trappene. Resten tar du på viljen. Turen går gjennom spektakulær natur. Startskuddet går ved Lysefjordsenteret på Oanes kl.09.00. og du padler inn Lysefjorden forbi Preikestolen til Flørli. På Flørli går du Europas lengste tretrapp med 4444 trinn og en stigning på 740 meter. Turen videre til Vinddalen går delvis på sti og litt på ”rallarvei”. Orientering er en del av turen, og deltakerne velger selv hvor de vil løpe fra toppen av trappene til Vinddalen. Det er delvis merket en trasé, men det er mulig å ta snarveier for de som er gode på navigasjon. Din private sykkel står klar innerst i Vinddalen for å transportere deg ned 450 høydemeter, og 30 km tilbake til utgangspunktet på Lysefjordsenteret. 

Praktisk informasjon

Først av alt, dette er en svært krevende tur. Den er i grenseland mellom risikosport og friluftsliv. Deltakerne må klare å gjennomføre hele turen uten hjelp og på eget ansvar.

I 2021 er arrangementet skalert ned på grunn av koronapandemien. Det vil det være færre frivillige og du må selv klare å ta opp kajakken din på land i Flørli og sansynligvis blir det mindre "show" i målområdet. Dette gjelder også på Flørli, Skåpet og Vinddalen. Lysefjordsenteret vil ha åpent for servering av middag gjennom hele dagen. 

  • Møt opp i god tid før løpet starter, du må parkere på Oanes. Ferja fra Lauvvik går ikke før 09.15. Det er begrenset med parkering ved Lysefjordsenteret. Det er mest plass ved kaien på Oanes eller langs vei ovenfor Lysefjordsenteret utenfor den hvite stripen. 
  • Du må stille med alt utstyr som brukes under løpet: kajakk, sykkel, bekledning, mat og drikke. 
  • NB! Nytt av året er at det også blir mulig å levere sykler på forhand til butikken Ut i naturen. Det blir også mulig å levere syklene ved start. Vi ordner frakt av kajakken tilbake til Forsand/Oanes. Alt utstyr som benyttes under turen brukes på eget ansvar. Kajakker kan transporteres fra Flørli på henger, men du må selv feste kajakken (ta med festereimer).
  • Av sikkerhetsmessige årsaker får man ikke starte på trappene og fortsette videre i løpet dersom man ankommer Flørli etter kl. 13.45. Dersom du ankommer Vinddalen etter kl. 18.15. får du ikke starte på sykkeletappen. 
  • Det tas forbehold om dårlig vær. Av sikkerhetsmessige årsaker vil arrangøren avlyse løpet om været blir for dårlig, deltakeravgiften vil ikke bli refundert. 
  • Ved avmelding før 1.juli tilbakebetales 50% av deltakeravgiften, etter 1. juli vil du ikke få deltakeravgiften refundert. Det vil ikke være anledning for deltakeren å selge/endre navn på sitt startnummer. Dette er egne vilkår for Tripp Trapp Triathlon. 

Regler Tripp Trapp Triathlon
Vi ønsker at deltakerne selv vurderer hva en trenger for å fullføre på en sikker og forsvarlig måte. 

Krav er at en minimum bruker flytevest og har fløyte, samt en kajakk som er selvflytende når den er fyllt med vann på padleetappen. På løpeetappen må du ha kart og kompass (GPS) og vindjakke. På sykkeletappen er det krav om hjelm. 

For mer utfyllende informasjon se: www.tripp-trapp.no

Medlemskap i DNT
På dette arrangementet er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

Tripp Trapp Triathlon (823)

Bli med på verdens vakreste triathlon og opplev Lysefjorden på kloss hold mens melkesyra koker i bein og armer! Har du først vært med på Tripp Trapp-en én gang, er ...

Kontaktinformasjon: