Avlyst Gratis dagskurs skred for ungdomsmedlem i DNT (16-26 år) (431)

Kurs

Dato
28. mars kl. 09:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Skredkurs, Vinter, Skitur, Skred, Fjellsport
Arrangører
Stavanger Turistforening, DNT ung Stavanger
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
431
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. På bakgrunn av nasjonale tiltak og smittevernomsyn avlyser vi alle turer, kurs, møter og aktiviteter frem til og med 1.mai.

Les oppdatert informasjon vedrørende situasjonen rundt Korona-viruset her: https://www.stf.no/artikler/nyheter/19964-koronavirus-dette-gjr-vi/

Er du mellom 16 og 26 år gammel, medlem i DNT og interessert i kurs om skred? Nå har du muligheten til å bli med på gratis skredkurs! Er du ikke medlem, kan du melde deg inn her. Dagskurs skred gir en innføring i skredfare og hvordan forholde seg til skredfarlig terreng. Det har som formål å gi deltakerne et innblikk i hvilke faktorer som må være tilstede for at et skred skal utløses, for eksempel vær- og snøforhold og ulike terrengformer. Kurset fungerer både som en introduksjon til temaet skred eller som en oppfriskning for deg som allerede har vært på skredkurs tidligere. 

Kurset skal gi deltakerne en grunnleggende innføring i når, hvor og hvordan det løsner skred. Etter kurset skal deltagerne være i stand til å kjenne igjen potensielt skredfarlige forhold gjennom kjennskap til vær, snødekke og terreng. Kurset gir videre en innføring i turplanlegging og vektlegger etablering av rutiner for å redusere risiko og håndtere skredfare gjennom veivalg og adferd.

Holdningen som preger dette kurset er enkel: Unngå skredfarlige områder! Kurset handler om å gjenkjenne og identifisere heng og fjellsider som er brattere enn 30 grader, og enkle tiltak for hvordan man kan omgå og unngå å bli eksponert for skredfare.

Gruppen vil deles i to: den ene halvparten vil være nordisk skredkurs og den andre halvparten vil være alpint skredkurs. Ved påmelding oppgir du om du ønsker alpint eller nordisk skredkurs, men det kan ikke garanteres at du får plass på den du helst ønsker. 

Vi tar forbehold om at endringer i programmet kan forekomme. 

Krav til deltakerne:
Grunnferdigheter i vinterfriluftsliv når det gjelder bruk av ski, bekledning, mat, drikke og orientering i vinterfjellet.

Aldersgrense: 16 - 26 år

Program:

Lørdag 28.mars: Vi møtes kl 09.00 ved STFs lokaler i Kannik (Olav Vs. gate 18) og kjører til fjells i to minibusser. Vi satser på å legge kursdagen til Hunnedalen. 

Pris: Gratis, men du må være medlem. Her kan du melde deg inn.

Utstyr som deltakerne må ha med: fjellski (hvis får tildelt plass på nordisk skredkurs) eller randonèe eller telemarkski (hvis får tildelt plass på alpint skredkurs), spade, søkestang, kart, kompass samt utstyr for vinterskitur i høyfjellet. Husk matpakke og drikke, gjerne også termos med noe varmt. 

Dersom du mangler noe av utstyret kan det enkelt leies på Frilager.no. Ta kontakt med Tale Klingsheim på tale@stf.no innen påmeldingsfristen dersom du trenger hjelp til å leie utstyr.

Kart: Nordecas turkartserie Frafjord- Bjerkreimsheiane

Instruktører: Eivind Skare og Morten Stegarud

Anbefalt Litteratur: Skikompis av Christer Lundberg Nes vil gi  kunnskap og forståelse om begrepene som blir brukt på kurset. Boken kan kjøpes i STFs tursenter ​​​​​​. I tillegg til skredskolen på varsom.no http://varsom.no/snoskredskolen/ 

Gratis dagskurs skred for ungdomsmedlem i DNT (16-26 år) (431)

Les oppdatert informasjon vedrørende situasjonen rundt Korona-viruset her: https://www.stf.no/artikler/nyheter/19964-koronavirus-dette-gjr-vi/ Er du mellom 16 og 26 år gammel, medlem i DNT og interessert i kurs om skred? Nå har du muligheten til ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Morten Stegarud
  • Eivind Skare