Grunnleggende turlederkurs- Gramstad (917)

Kurs

Fra dato
29. august 2020 kl. 10:00
Til dato
30. august 2020 kl. 17:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer
Arrangører
Stavanger Turistforening, Dalane Turlag , Hjelmeland Turlag , Jæren Turlag , Rennesøy og Finnøy Turlag , Sandnes Turlag , Strand og Forsand turlag , Suldal Turlag
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
917
Dette arrangementet er over!

Ønsker du å bli turledere i turistforeningen og dele turgleden med flere? Dette er et nyttig og nødvendig kurs for alle som vil lede STFs turer lokalt. Dette er også et kurs som ligger til grunn for de som vil gå videre på STFs sommerturlederkurs for å kunne lede turer i fjellet.

Tema for kurset
Du vil lære om turlederrollen, turplanlegging, kartkunnskap, orientering, riktig bekledning og hvordan spre glede og motivasjon blant deltakerne på tur. Kurset veksler mellom teori og praktiske øvelser med utgangspunkt fra STFs hytte på Gramstad i Sandnes. Kurset er lagt opp til en overnatting. Undervisningen veksler mellom teori og praktiske øvelser ute på tur. 

Opptakskrav:
Kursene er åpne for alle medlemmer fra 16 år, som har deltatt på ambassadørkurs, første modul av turlederstigen, det er også et krav om at du har kjennskap til kart og kompass. Deltakerne tas opp etter søknad. Deltakerne som fullfører kurset vil få deltakerbevis.

Søknad og søknadsfrist: 
Forhåndspåmelding og betaling på nett. Tilbakemelding og mer informasjon sendes deltakerne senest to uker før kursoppstart. Kurset har 10 deltakerplasser. Deltakere må ha tatt ambassadørkurs i forkant av dette kurset. 

Kurslitteratur
I forkant av kurset skal Turlederboka, Den Norske Turistforeningen (2010) leses. DNT turlederbok, kan kjøpes i vårt tursenter eller i DNT nettbutikk

Pris medlem/ikke medlem: 1500/2500,-

Prisen inkluderer:
Kursholdere, suppe fredag og middag lørdag, samt overnatting på Gramstad på 4-6 manns rom. Kursavgiften(ex reise) refunderes etter tre turer som nærturleder for STF. 

Utstyr og kart
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter.  

Utstyr som turdeltakeren må ha med:
Ta med vanlig turutstyr, termos, tørrmat (brød og pålegg til frokost og nistepakke), lakenpose og godt fottøy. Se DNTs pakkelisete for sommerturer  i fjellet. 

Grunnleggende turlederkurs- Gramstad (917)

Ønsker du å bli turledere i turistforeningen og dele turgleden med flere? Dette er et nyttig og nødvendig kurs for alle som vil lede STFs turer lokalt. Dette er også ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Ronny Rustøen
  • Marte Dale