Merkekurs

Kurs

Dato
14. mai kl. 17:00 - 20:00
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer
Turtyper
Kurs, Merkekurs,
Arrangører
Stavanger Turistforening, Dugnad
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
980

STF har 1250 km med merkede løyper. Etablerte stier og ruter må vedlikeholdes., og vi holder nå kurs i løypemerking.  

Kurset finner sted på Gramstad i Sandnes 14. mai..

Arbeidet med løypemerking følger retningslinjene i Merkehåndboka, og legges opp med bakgrunn i vedlikeholdsplaner som sikrer at rutene holder en tilfredsstillende stand.

Vedlikeholdsarbeidet på ruter består i rydding av vegetasjon, oppfrisking og erstatning av gammel merking, nødling/vardebygging, utskifting og erstatning av slitte eller bortkomne skilt, reparasjon av klopper og gangbaner.

Kursets innhold
Dette kurset vil ha fokus på rydding av stier, merking av løyper, varding og skilting. Kurset vil bestå av praktisk gjennomgang ute i det fri. I området rundt Gramstad har STF flere mil med merkede løyper. Værforholdene avgjør om det blir anledning til å gjennomføre merking underveis. Vi vil også ha en teoretisk del inne i friluftslåven på Gramstadtunet, der det også gis kort informasjon om mulighet for dugnad i fjellet, inkludert fadderordning og hyttevert.

Lyst til å bidra?  Meld deg på!
Kurset passer alle som har lyst å bidra til at løypene vedlikeholdes, enten det er løyper i nærområdet eller løyper langt inne i fjellet. Kurset varer inntil 3 timer.

Merkekurs

STF har 1250 km med merkede løyper. Etablerte stier og ruter må vedlikeholdes., og vi holder nå kurs i løypemerking.   Kurset finner sted på Gramstad i Sandnes 14. mai.. ...

Kontaktinformasjon:

  • Erik Gram Kverneland
  • Tlf. 41419949
  • E-post: erik@stf.no