Klart det går - langs Jærkysten - Hå Gamle Prestegård (558)

Fellestur

Dato
9. mai kl. 09:45
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Funksjonshemmede
Turtyper
Fellestur, , Turkatalog2020
Arrangører
Stavanger Turistforening, DNT Tilrettelagt STF
Turkode
558

Klart det går! - Lørdagstur for voksne.

Er du glad i å gå tur men går litt saktere enn "folk flest"? Eller trenger du turledsager for å være med på tur? Første lørdag i måneden arrangerer vi Klart det går tur for voksne med fysisk funksjonsnedsettelse. Frivillige turledsagere vil hjelpe deg som har en synshemming, dårlig balanse eller trenger en hjelpende hånd av en eller annen grunn. Flere av våre ledsagere har tatt ledsagerkurs i regi av Blindeforbundet. Har du barn eller familiemedlemmer som ønsker å være med, så er de hjertelig velkommen!

Turmål - Hå Gamle Prestegård - Varhaug

Vi møtes på Ruten i Sandnes klokken 09.45. Vi samles og kjører sammen i private biler til startsted. Husk nistepakke, termos, varme klær, godt fottøy og sitteunderlag. Vi forventer å være tilbake i Sandnes/Stavanger cirka kl. 14.00.
Gi beskjed hvis det er vanskelig for deg å komme deg til oppmøtested og vi vil prøve å hjelpe.

Turmål - Hå Gamle Prestegård - Varhaug
Langs Jærkysten kan du følge tråkk etter folk og fe gjennom mange tusen år. Vi skal delvis følge den historiske Kongevegen fra 1600-tallet fra Hå gamle prestegard til den lille gamle kirken på Varhaug. Området er svært rikt på kulturminner og hele området er landskapsvernområde. Vi setter biler i hver endre.
Turen er litt over en mil lang, i terreng som stor sett er lettgått. Er været fint, kan de som vil ta en dukkert. .

Pris: Gratis. Kostnad for privatkjøring fra felles oppmøtested til turstart er kr 3/km pluss eventuelle ferjer og bomavgift som deles på alle inkludert sjåføren.

Påmelding:
Via epost til Beate Eikemo (beate@stf.no) eller direkte til turleder - vennligst send fullt navn, mobilnr og en kommentar om behov for ledsager (evt. annen tilrettelegging). Dersom man skal ha med egen ledsager eller familiemedlemmer, vennligst send navn og mobilnr på disse også.
Påmeldingsfristen er 1 uke før tur men meld deg gjerne på så tidlig som mulig. Dette for at vi kan skaffe ledsagere til alle som trenger det.

Turleder : Guro Waksvik tlf : 979 84 811

 

 

Kontaktinformasjon:

  • beate@stf.no