Avlyst Overnattingstur til Mån for unge voksne (1334)

Fellestur

Fra dato
18. april kl. 10:00
Til dato
19. april kl. 16:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Telt, Telttur, Unge-Voksne
Arrangører
Jæren Turlag, Stavanger Turistforening
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
1334
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. På bakgrunn av nasjonale tiltak og smittevernomsyn avlyser vi alle turer, kurs, møter og aktiviteter frem til og med 1.mai.

Er du klar for en nydelig tur med telt?

Vi vil starte turen lørdag 18 April kl 10.00 på den opparbeidet parkeringsplassen ved Eikeskog. Det er mulighet å fylle opp drikkeflaskene med godt fjellvann som renner i elven ved siden av før vi begynner stigningen opp til Månafossen og Mån. Siden dette er i starten av sesongen er det viktig med gode klær og sko.

Det første som vil møte oss på turen er den flotte trappen som sherpaene har laget for å gjøre starten på turen overkommelig. Det er ikke langt men bratt opp til fossen. Det kan være litt utfordrende på de bratteste og glatteste partiene, men det er satt opp trapper og kjettinger. Fremme ved fossen vil nyte utsikten på fossen som har et fall på hele 92 meter. Månafossen er Roglands mektigste foss, og et svært populært turistmål. Her kan vi gjerne «snacke litt», det betyr spise litt nøtter eller annet godt vi har i sekken og nyte utsikten til fossen. 

Videre tar vi turen opp til fjellgården Mån. Denne etappen er mer lettgått. Vi vil oppleve utsikt, skog, bru og tilslutt åpent landskap med rennende elv og fjellgården Mån. Fjellgården Mån driftes av Jæren Friluftsråd, og om sommeren vil det gå sauer i området. Helt frem til 1915 bodde det folk ved fjellgården og innfallsporten til Fidjadalen. I selve huset er varmestuen i kjelleren åpen, og toalett tilgjengelig dersom det trengs. I kjelleren vil du også finne en utstilling som tar for seg fjellgardens historie, Frafjordheiene landskapsvernområdet og mulighetene for friluftsliv i området. Vi skal gå litt lengre inn i dalen, på den flate gressletta der vi kan ha god plass til telt. Har du fiskestanga med, er det gode muligheter for å få en fjellaure på kroken.  

Når vi har ankommet turmålet, vil først få i oss noe mat, se oss rundt på Mån, og deretter sette opp teltene. Godt drøs og noen aktiviteter vil komme på kvelden. Turlederen vil ha ansvar for aktivitetene.

På søndagen starter vi med å en felles frokost (som du selv må ha med deg) 09.30. Deretter pakker vi ned teltene og utstyret som ellers har blitt brukt og gjør oss klar til nedstigning. Vi vil også på nedstigningen stoppe å se på den mektige månafossen. Vi avslutter turen ved en oppsummering av turen på parkeringsplassen

Frammøte:
Parkeringsplass innerst v/Eikeskogen og Månafossen i Frafjord kl 10.00. 

Transport:
Med egen bil. Vi prøver så langt som det er mulig å organisere samkjøring. Derfor er det påmelding på turen. Sjåfør og passasjerer deler transportutgiftene og parkeringsavgift. 

Slik kommer du deg dit:
Fra Ålgård i Rogaland fylke, sving av E39 med skilt opp til Sirdalen og Oltedal. Du kan kjøre forbi Oltedal og Dirdal, men ved Gilja svinger du av og kjører gjennom tunnel til Frafjord. Mektige fjellformasjoner viser vei videre mot Molaug og til Eikeskog på vei 281. Skiltet til Månafossen ved Gilja.
NB! Parkring mot avgift. Til tross for romslig parkering fylles denne fort opp på godværsdager, møt derfor opp tidlig på «utfartsdager» og godt vær!
GPS posisjon N58 51.532 E6 22.708

Turleder:
Jenny Klepp, 

UTSTYR:
På denne turen må du selv ta med alt du treng for selve overnattingen. Husk at du skal klare deg gjennom en hel overnatting:
Telt
Liggeunderlag
Sovepose
Mat til alle måtider
Turklær -  se pakkeliste: https://www.dnt.no/pakkeliste/
Gode støvler

Husk, når vi skal gå denne turen er det bålforbud, slik at du tar med deg mat som ikke er avhengig av at du selv må bruke bål. Vi spiser felles når vi kommer frem til Mån og har en felles frokost kl 09.30 på søndagen. Ut over det velger dere selv når dere vil spise.

Mangler du utstyr?
Du leie det på Frilageret og eventuelt be om å hente turutsyret i tursenteret i STF: https://www.frilager.no

Ta gjerne med:
Fiskestang. Det er fritt stangfiske v/Mån, i Månavatnet og søndre del av Fidjavatnet.

Annet:
Toaletter: Ved parkeringsplassen v/Eikeskog og Mån fjellgård.
Bålforbud: 15.april til 15. september

Papirkart:
Frafjord (Bjerkreimsheiane 1:50 000)

Mer informasjon:
Har du spørsmål eler trenger hjelp til å planlegge turen kan du kontakte Stavanger Turistforening http://www.stf.no eller besøke informasjonssenteret i undergangen ved Rogaland Teater.

 

Overnattingstur til Mån for unge voksne (1334)

Er du klar for en nydelig tur med telt? Vi vil starte turen lørdag 18 April kl 10.00 på den opparbeidet parkeringsplassen ved Eikeskog. Det er mulighet å fylle opp ...

Kontaktinformasjon: