Fra Slettabø i Madland til Karten i Brekko (1338)

Fellestur

Dato
28. juni kl. 11:00 - 16:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Turtyper
Fellestur, , Tema, Naturlos, Fjelltur, Madland
Arrangører
Jæren Turlag, Stavanger Turistforening
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
1338

Turen starter fra parkeringsplassen på Slettabø i Madland og følger god sti over Storemyr og forbi den gamle husmannsplassen i Lomsvik. 

Videre går vi langs Mjåvatn og følger stien mot Gloppevatnet til vi kommer til ny bru som er laget over Gloppeåna mellom Mjåvatnet og Gloppevatnet.  Her går stien videre opp bak Mjååsen i fin bjørkeskog. Men før stien møter gammel vei i Grunnesdalen, er det et parti som er litt smalt og bratt og kan være litt krevende. 

I Grunnesdalen følger vi gammel vei og sti til vi kommer til Karten. Denne ble før i tiden brukt til å gå fra Madland til Foss i Bjerkreim.

På toppen av Karten (511 moh) vil vi på en klar dag få en fantastisk utsikt over Kartavatnet, Brekkeheiene og helt til havs. Her vil vi nyte medbrakt mat og drikke før vi returnerer samme vei tilbake til Slettabø og Madland.

Turen er ca. 11 km og vi regner med å bruke 4-5 timer.

 • Oppmøte
  Parkeringsplassen på Slettabø i Madland kl 11.00.
   
 • Turledere
  Anne Grete Madland Tjemsland, mob. 958 73 682 
  Gro Mabel Sele Anda, mob. 992 77 051

       

Denne turen var opprinnelig planlagt å gå fra Veen til Madland med bruk av buss. Av smittevernhensyn har vi valgt å legge om turen, uten bruk av buss.

Fra Slettabø i Madland til Karten i Brekko (1338)

Turen starter fra parkeringsplassen på Slettabø i Madland og følger god sti over Storemyr og forbi den gamle husmannsplassen i Lomsvik.  Videre går vi langs Mjåvatn og følger stien mot ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

 • Gro-Mabel Sele Anda
 • Anne Grete Madland Tjemsland