UNG på TUR til Gaudland (552)

Fellestur

Fra dato
7. august 2020 kl. 10:00
Til dato
9. august 2020 kl. 19:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom, Funksjonshemmede, Utviklingshemmede
Turtyper
Fellestur, Fottur, Tilrettelagt, Ledsager, Ungpåtur
Arrangør
Stavanger Turistforening
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
552
Dette arrangementet er over!

Kom og bli med på en kjekk tur på Gaudland. Gården ligger i Sokndal kommune, ikke så langt i fra Hauge i Dalane, idyllisk plassert ved Gaudlandsvannet i et typisk Dalane terreng – dvs. mye fjellknauser opp og ned, men med gode grus og gress sletter rundt huset. Hovedformålet er en kjekk og sosial helg, der vi alle er samlet til frokost og middag, men med tilbud om å delta på litt forskjellige turer – lange og litt kortere, slik at flest mulig kan ha det kjekt, uten å måtte vente for mye, eller å måtte slite seg helt ut. Det vil også bli mulighet for padling i kano, og litt lek og kjekke konkurranser på tunet. Her kjører vi helt fram til huset, og trenger derfor ikke bære på tunge sekker. Er vi heldig, får vi besøk av Arvid og en hest eller to!

For at denne turen skal være trygg for deg og våre turlederne forholder vi oss til DNT smittevernsinstruks for aktivitet, les mer her

Hvem er denne turen for?
Turen er tilrettelagt for ungdom (fra 16år) og unge voksne med lettere utviklingshemming, autisme eller annen kognitiv funksjonsnedsettelse. Dersom du har behov for hjelp i daglige gjøremål må du ta med egen ledsager - ledsager går gratis.

Påmelding
Klikk på "Meld deg på!" knapp til høyre.  I tillegg, ber vi alle deltagere om å fylle ut deltagerskjema.
Ledsagere skal også melde seg på - bruk rabattkode LEDSAGER.

Planleggingsmøte
Mandag 3. august kl. 18-1930 Klostersalen, Kannik

Turbeskrivelse
Fredag - Vi kjører fra STF i Stavanger kl. 12, og beregner å være framme ca. kl. 14 (litt etter hvor stoppene blir på veien). Vel fremme bærer vi inn bagasjen, og finner sengeplass. Vi spiser en litt sein lunsj som den enkelte har med seg. Deretter blir det lek og aktiviteter rundt huset. De som ønsker det kan være med på en fin liten tur rundt Gunnarskarsheia – drøyt 4 km, med litt småklatring. Vi lager middag sammen, og spiser ca kl 19.

Lørdag - Gjør dere klar til en flott turdag! Nydelig landskap. Litt opp og ned, men og en del forholdsvis flatt. Vi starter sammen og går gjennom Spjodedalen, men deler opp gruppen etter hvert, slik at de som liker å gå langt og fort får det, og de som trenger litt lengre tid, får anledning til å gå en like flott, men litt saktere og noe kortere tur. Den korteste turen går til Spjodevatnet, hvor vi spiser en god lunsj, og om det er vær for det kan ta oss en dukkert. Vi går tilbake samme vei vi kom. Ca 6 km tur retur. Den lengre turen går til Kvidaheia og deretter Djubedalsknuden. Vi spiser ved Ljosevannet, og kan også bade. Turen er på ca 9 km, men kan forlenges via Gunnarskarsheia om vi har veldig mye energi. Om ettermiddagen griller vi og koser oss på Gaudland.

Søndag - Søndag tar vi oss en tur til Lundan og Strandlivatnet. Her er det også mulig å forlenge turen, for de som ønsker litt ekstra utfordringer. Ellers blir det lek, padling og kjekt på Gaudland. Beregnet avreise fra Gaudland – ca kl 17.

Pris
Medlem i DNT 750kr / ikke-medlem 1050 kr. Ledsager går gratis - bruk rabattkoden LEDSAGER ved påmelding.
Prisen inkluderer overnatting, transport, alle måltider, turledelse, evt. ledsager og administrasjon. Snacks medbringes av den enkelte. 
Turen er subsidiert med tilskuddsmidler fra Bufdir og Miljødirektoratet.
Har du lyst å delta på turen men har dårlig råd, kan du søke om økonomisk støtte. Ta i så fall kontakt med Beate (beate@stf.no, tlf 51293022).

Pakkeliste
Vi viser til DNTs pakkeliste for sommerturer. Trenger du utstyr til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter på Kannik.  

Vilkår for deltakelse
For å delta på turen må du ha deltatt på en eller flere "UNG på TUR" torsdagsturer. Dersom dette ikke lar seg gjøre men du er turvant og i rimelig god form, ta kontakt så kan vi diskutere.
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Spørsmål?
Lurer du på om dette er noe for deg? Har du spørsmål ellers om turen? Ta kontakt med Beate Eikemo, beate@stf.no, tlf 51293022 eller turleder Tove Sivertsen tlf 909 46 506.

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer i DNT. Vi oppfordrer alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

Andre DNT Tilrettelagt turer og aktiviteter
Se www.stf.no/dnt-tilrettelagt og følg oss på Facebook. Hold deg oppdatert ved å abonnere på DNT Tilrettelagt Nyhetsbrev

 

 

UNG på TUR til Gaudland (552)

Kom og bli med på en kjekk tur på Gaudland. Gården ligger i Sokndal kommune, ikke så langt i fra Hauge i Dalane, idyllisk plassert ved Gaudlandsvannet i et typisk ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Tor Arne Kongsgård
  • Tove Sivertsen