Bli med til vakre Kvitlen (322)

Fellestur

Fra dato
17. oktober kl. 08:00
Til dato
18. oktober
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Kvitlen, Fjelltur, Høsttur, Fjellhytte
Arrangører
Stavanger Turistforening, Barnas Turlag Stavanger
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
322

Spennende og vakker tur fra Eikebrekka til Kvitlen med retur til Bjordal med Barnas Turlag. 10 km på lørdagen fra Eikebrekkå rett etter tunnellen på Stavtjørn og retur til Bjordal er kun 5,5 km tur i vakkert, men tidvis litt krevende terreng. Turen passer for barn fra 8 år som har turerfaring.

Dag 1; Oppmøte kl 10 ved parkeringen rett etter tunellen ved Stavtjørn (Eikebrekkå). Her organiserer vi samkjøring slik at flest mulig biler kjøres og settes igjen på Bjordal der vi returnerer på søndagen. Stien fra Eikebrekka inn til Kvitlen følger den gamle drifteveien mellom Ørsdalen i Bjerkreim og Sirdal. Stien går først nedover en steinete li inntil den møter den gamle drifteveien nede i dalen etter ca. 1 km. Drifteveien passerer den nedlagte fjellgarden Austdal og noen fine hellere innover Austdalen. Langs nordsiden av Laugarvatnet er stien fint steinsatt og delvis bygget ut i vannet. Fra Laugarvatnet fortsetter den gode stien nedover gjennom bjørkeskog og til stidelet mot Bjordal. Videre fortsetter stien i kanten av en myr frem til hengebro over elven fra Nordre Kvitladalen, og opp den siste kneiken til den flotte turistforeningshytta. Vel fremme fordeler vi rom og praktiske oppgaver mens barna finner seg til rette med lek, kos og bading for de tøffe. Om kvelden blir det felles middag hvor oppgavene blir fordelt blant oss voksne.

Dag 2: Etter god frokost vaskes hytta ut og vi returnerer til Bjordal. Første del av turen gikk vi også på vei innover til Kvitlen. Den resterende turen går nedover i skogsterreng og langs elven. På slutten er det litt bratte partier nedover. Her er det også lagt ut kjetting til å holde seg fast i. Vi organiserer at de som har bil stående på Eikebrekka får sitte på opp dit. Turen går om høsten så vanntette og ekstra varme klær må tas med. Vi ordner med felles middag på lørdag kveld. Matpakke til tur opp/ned, frokost og kos ordner alle selv. Husk hodelykt og lakenpose/sovepose. Ta gjerne også med badetøy. Det er fint å bade i elva ved hytta.

Spør turansvarlig
Dersom du har spørsmål for denne turen kan du ta kontakt med Kristine Helland, på e-post kristine@stf.no 

Spør turansvarlig
Dersom du har spørsmål for denne turen kan du ta kontakt med Kristine Helland, på e-post kristine@stf.no 

Utstyr og kart
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter.  

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Andre Barnas Turlag arrangementer

Følg oss på Facebook

Merk det er mulig å søke støtte om subsidierte deltakerplasser

 

 

Bli med til vakre Kvitlen (322)

Spennende og vakker tur fra Eikebrekka til Kvitlen med retur til Bjordal med Barnas Turlag. 10 km på lørdagen fra Eikebrekkå rett etter tunnellen på Stavtjørn og retur til Bjordal ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Marie Nøkling