Sirdal Huskyfarm og DNT ung voksen drar på ekspedisjon med hundespann (404)

Fellestur

Fra dato
7. februar kl. 16:30
Til dato
9. februar kl. 17:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Hundekjøring, Hundespann, Ungvoksen, 18-26
Arrangører
Stavanger Turistforening, DNT ung , Newroncamp
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
404
Dette arrangementet er over!

DENNE TUREN HAR ENDRET DATOER PÅ GRUNN AV DÅRLIG VÆR PÅ OPPRINNELIGE OPPSATTE DATOER. 

Bli med ekspedisjonsjenta Amy Mir på en 3 dagers hundespannsekspedisjonstur med huskyer i høyfjellet. Dette er turen for de med erfaring fra vinterfjellet og som er i god fysisk form. Her er vi to personer per slede og kombinerer hundekjøring og ski. Alt av nødvendig utstyr og mat transporteres i sleden og vi er uavhengig og fleksible i valg av destinasjon. Vi oppsøker områder utenfor det etablerte løypenett og benytter kart, kompass og gps som navigering. Vi garanterer en minnerik opplevelse tett på elementene i samspill med natur, polarhunder og mennesker. Her inne på fjellet deler vi på alle praktiske gjøremål og jobber som et team.

Påmeldingsfrist
12.januar

Planleggingsmøte

Onsdag 15. januar kl. 18.00 i det hvite STF huset i Olav Vs gate 18. 

Aldersgrense
18-26 år

Program

Dag 1 - Turstart

Oppmøte i Suleskard senest kl. 16.30 (Samkjøring avtales på planleggingsmøte). Vi klargjør for hundespanntur kl. 17.00 ledet av Sirdal Huskyfarm. Innen den tid: spiser niste, gjør praktiske ting, pakker ferdig sekken, og kler på oss varme tøy. To og to per hundespann, instruks for kjøring, og tips, før vi drar avgårde inn i mørket med hodelykt.

La eventyret begynne! Inn til høyfjellshytta, Sigurdsheller ved Øyarvatn, som er en del av Heibergkulturen (https://www.youtube.com/watch?time_continue=24&v=KWFr8wy_JM0&feature=emb_logo). Dette kan være en opplevelse mellom 1,5 time hvis fint vær, og føre eller til opptil 4 timer ved typisk høyfjellsvær! Vi har med oss det vi trenger av utstyr, og ferdigsmurt mat/snacks i lommene for å være klar for alt. Hytta, som ble satt opp av Heiberg i 1915, er full av historier og kulturminner. Sigurdsheller er et «levende museum». Dette blir basen vår hvor vi overnatter i helgen. Ved ankomst til hytta prioriteres rutinene og stell av hund før vi drar inn og tar kvelden. Vi fyrer i ovnen og lager felles kveldsmat med suppe og rundstykker.

Dag 2 - Turdag

Fellesfrokost med havregrøt. Pakke for dagstur og klarkjøre hundene. Fra Sigurdshelleren er det mange muligheter i flere retninger for videre tur. På ekspedisjon må det tas løpende vurdering med tanke på vær og føre på høyfjellet. Spesielt i januar, da det er usikkerhet så tidlig på vinteren, Snø, vær, og isforhold. Turleder og Sirdal huskyfarm setter en plan for dagen på stedet, med retur tilbake til hytta. Vi ordner til skikkelig god middag og fyrer i peisen. 

Dag 3 - Turslutt
Retur til Suleskard etter frokost.
 

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet! Dersom været blir veldig dårlig, blir vi nødt til å kjøre et alternativt opplegg. Mer info om dette på planleggingsmøtet. 

Viktig informasjon

Krav til deltakeren: Deltakerne må være vant til å ferdes i fjellet på vinteren! Klare å ta vare på seg selv, og ha overskudd nok til å ta vare på hundene i tillegg. (Veiledning vil bli gitt). Ved påmelding, skriv et par setninger om relevant turerfaring på vinterstid og om du kan stille med bil.

Pris
Medlem i DNT / ikke medlem
1500kr / 2100 kr

Prisen dekker
Prisen inkluderer overnatting, frokost, middag fredag og lørdag, hundekjøring, aktivitetsledere. Snacks, lunsj, og annen mat/drikke medbringes av den enkelte. Kostnad ved kjøring dekkes av passasjerene i hver bil iht fordeling på planleggingsmøtet.

Pakkeliste

Utstyr som deltakerne må ha med:
Ryggsekk, Hodelykt med nye batterier, antibac, dopapir pakket i plastikkpose, snack/lunsj og mellommåltider for hele helga, sovepose, innesko, dunjakke, varm og vindtett vinterbekledning (det kan bli skikkelig kaldt å kjøre hund på vinterfjellet!), ullundertøy, varme vintersko, komplett klesskift pakket vanntett, lue, votter og vindvotter, snøbriller, kart, kompass, fjellski + utstyr og skismøring på deling pr spann, termos, brødmat og drikke til lunsj (eventuelt kveldsmat), Førstehjelpssaker med bl.a. gnagsårplaster/ sportstape til eget bruk. Middag og havregrøt til frokost ordner turleder, men ta med det du ellers trenger/ønsker av mat til lunsj, kvelds, og snacks. 

(Turleder tar i tillegg med generelt førstehjelpsutstyr, multiverktøy, vindsekk, spade, nødpeilesender med GPS m.m.)

Kjekt å ha med
Kuldekrem, heatpacks til å ha i vottene eller i sokkene, kortstokk, litt snacks, rett-i- koppen. Selskinnstøvler eller lignede tykke støvler til å ha på beina kan være greit å ha når vi er på tur med hundespannene

Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk sommer og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Utstyrsutleie på Frilager
Nå kan du booke det utstyret du trenger på www.frilager.no. Husk at det er ikke er nødvendig å kjøpe nytt utstyr for alle slags aktiviteter! Tenk på miljøet og kjøp brukt, lån eller lei utstyr. Miljøvett er fett! Ta gjerne kontakt med oss hvis det er utstyr du trenger som ikke finnes på Frilager. Det pleier å ordne seg. 

Spesielle behov
Vi ber om at deltakere med sykdommer eller matintoleranser som kan påvirke turen gi beskjed om dette i kommentarfeltet ved påmelding.    

Vilkår for deltakelse på fellesturer
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

 
Generell informasjon

Booking
For booking klikk på «Meld deg på!» knappen oppe til høyre på denne siden.

Spør turansvarlig
Dersom du har spørsmål for denne turen kan du ta kontakt med turleder Amy Mir, tlf 45866927, amy.mir@hotmail.com

Utstyr og kart
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter.  

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Andre DNT ung arrangementer 
DNT ung Program

Følg oss på Facebook og Instagram

Sirdal Huskyfarm og DNT ung voksen drar på ekspedisjon med hundespann (404)

DENNE TUREN HAR ENDRET DATOER PÅ GRUNN AV DÅRLIG VÆR PÅ OPPRINNELIGE OPPSATTE DATOER.  Bli med ekspedisjonsjenta Amy Mir på en 3 dagers hundespannsekspedisjonstur med huskyer i høyfjellet. Dette er turen ...

Kontaktinformasjon:

  • Stavanger Turistforening
  • Tlf. 51840200
  • E-post: tale@stf.no

Turleder:

  • Amy Mir