Over høgheia fra Stranddalen til Krossvatn og Skreivasskleivane (518)

Fellestur

Fra dato
4. september kl. 13:00
Til dato
6. september
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Hyttetur, Gourmet, Topptur, Stranddalen
Arrangører
Stavanger Turistforening, Voksengruppa STF , Stranddalen turisthytte
Turområde
Etne- og Saudafjellene, Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
518
Dette arrangementet er over!

Vi vandrer gjennom frodig vegetasjon omringet av bratte og forrevne klippevegger. På Stranddalen venter bestyreren med tre-retters middag og lune stuer. Mot Krossvatn passerer vi fiskerike vann, jakthytter, dyregraver og hidlere i hjertet av Suldals bortgjemte fjellheim. Bli med daglig leder Preben Falck på et av sommerens store tureventyr.

Avreise fredag:
Vi avtaler på forhånd plass i privatbiler og kjører fra Stavanger/Sandnes i ett-tiden på fredag. Vi kjører Ryfylkeveien og videre til Øvre Moen på vei til Blåsjø. Der parkerer vi bilene som hentes på søndag. Tidligere på dagen har vi plassert biler der vi kommer fram på søndag. Vi går oppetter Moakvelven og videre i 1100m høyde inn mot Stranddalen som ligger på litt under 1000m i et fyllittlandskap med en utrolig flora som er vidkjent over hele Norge. Etter to timers gange fram til Stranddalen venter en treretters gourmetkveld der vi bare er gjester og blir bortskjemt av det blide vertskapet. Vel fortjent som grunnlag for en spennende dag to.

Lørdag:
Vi nyter nybakte rundstykker på Stranddalen og tar oss god tid før vi begir oss ut på turen gjennom en kjempemessig fjellhage med fiskerike vann og spennende flora på vei til Krossvatn. Er været bra kan vi kose oss med nystekt, fersk fjellørret, her eller seinere på turen. Kanskje går vi via Såta, dersom været er med oss. Vi ankommer Krossvatn på 1090m. Etter en god dag ute er vi framme ved hytten etter 7-8 timers vandring i Suldals indrefilet. Krossvatn er en tradisjonell og fin hytte innerst i Dyraheio. Her koser vi oss med middag vi lager sammen. Vi nyter kvelden, får oss en god natts søvn og steller i stand kaffe og frokost, den vanlige utvasken og rolig start på dag tre.

Søndag:
Turen i dag går i et flott høyfjellsterreng på 1100m. Vi går via Breiava og kommer etterhvert fram til Skreivasskleivane ved Blåsjø der vi har biler parkert. Mens de fleste rusler videre langs anleggsveien henter noen av oss biler på Øvre Moen og vi kjører hjemover.

Turledere:
Preben Falck, 99248007, og Guro Waksvik

Planleggingsmøte:
STFs lokaler i Olav V gate 18, 4001 Stavanger tirsdag 1.september kl 18. Fordeling i biler og oppmøtested avtales på planleggingsmøtet.


Priser medlem/ikke medlem:  1750,-/2250,-

Hva dekker prisen:
Overnatting, 3-retters middag på Stranddalen, og middag på lørdag, frokost og nistepakke på Stranddalen, turledelse og administrasjon. Kostnad for privatkjøring er kr 3/km pluss eventuelle ferjer og bomavgift som deles på alle inkludert sjåføren. Øvrig frokost, lunsj, snacks og drikke medbringes av den enkelte. 

Kart:
Turkart Suldalsheiene 1:50 000
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter.  

Utstyr som turdeltakeren må ha med:
Se DNTs pakkeliste for sommerturer. Spesielt viktig med gode fjellstøvler og klær for fjellturer på høsten (vann- og vindtette, ullundertøy) og lakenpose (sovepose). 

Krav til deltakerne: 
Dette er en tur for erfarne fjellfolk med god kondisjon, som er vant til å gå langt med sekk.

Vilkår for deltakelse på fellesturer: 
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Følg oss på Facebook Turer for voksne Stavanger Turistforening

Over høgheia fra Stranddalen til Krossvatn og Skreivasskleivane (518)

Vi vandrer gjennom frodig vegetasjon omringet av bratte og forrevne klippevegger. På Stranddalen venter bestyreren med tre-retters middag og lune stuer. Mot Krossvatn passerer vi fiskerike vann, jakthytter, dyregraver og hidlere ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Preben Falck
  • Guro Waksvik
  • Umidjon Shamirzaev