Indrefileten i Rogalands fjellheim – Melands Grønahei (521)

Fellestur

Fra dato
19. juni kl. 12:00
Til dato
21. juni
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Norge
Arrangører
Stavanger Turistforening, Voksengruppa STF
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
521
Dette arrangementet er over!

For at denne turen skal være trygg for deg og våre turlederne jobber vi nå med praktiske tilretteleggingstiltak. Vi forholder oss til DNT smittevernsinstruks for aktivitet, les mer her. Takk for tålmodigheten.

Flott tur til Melands Grønahei som ofte blir omtalt som indrefileten i Rogalands fjellheim. Vi tar også turen innom Fjellsenden, naturens eget utstillingsvindu. Herfra ser vi store deler av Ryfylke på en klar dag. Lørdag går turen til Trollgarden.

Fredag:
Oppmøte ved Kleivaland kl 14.00. Vi kjører privatbiler fra Stavanger til Kleivaland. Det blir ikke anledning til samkjøring ettersom vi tar hensyn til nasjonale tiltak og smittevernsomsyn. Ruten til Melands Grønahei er drøyt 10 km og tar ca. 4 timer. Opp langs Kleivalandsånå, deretter til Ottestølsåsen hvor vi dreier sørøst mot nydelige Bjørnabu. Stedet som ser ut som melkesjokoladereklamen - et lite stykke Norge! Stien fortsetter videre til Stropastøl og Stropastølsvannet over Raudkleiv og bortom Nov med spektakulær utsikt, hvor vi dreier nord i retning Melands Grønahei. 

Lørdag: 
Gjør dere klar til en lang og flott turdag! Nydelig landskap. Litt opp og ned, men og en del forholdsvis flatt. Turen går fra Melands Grønahei - via foten av Fjellsenden, med mulighet for en avstikker oppom Fjellsenden 1.101 m.o.h. nydelig tur og fantastisk utsikt over Ryfylke hvis været er med oss - forbi Brendeknutene på umerket sti til vi igjen treffer merket sti om tar oss til Trollgarden. På returen går vi mot Fjellsendbergene slik at vi får en flott rundtur. Vi må regne ca 8-10 timer på denne rundturen.                              


Søndag:

Søndag går turen til Ritlandskrateret tilbake til bilene.  

Mat: 

Av smittevernsomsyn blir det ikke anledning til å lage felles måltider på denne turen. Alle må stå for sin egen mat. Melands Grønahei er en selvbetjent hytte med proviantlager som det er mulig å kjøpe matvarer fra. 

Priser:
Voksen medlem: kr 850 / ikke medlem: kr 1250

Hva dekker prisen:
Admin, turledelse, og overnatting. 

Kart:
Turkart Hjelmelandsheiene 1: 50 000.
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter.

Turledere:
Tove Sivertsen (90946506) og Målfrid Tjora 

Planleggingsmøte:
Planlegging tas på telefon og mail uken før turen.


Utstyr som turdeltakerne må ha med:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste for sommerturer. Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk sommer. Lakenpose/Sovepose. Tørrmat til frokost og niste.

Vilkår for deltakelse på fellesturer: 
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Følg oss på Facebook Turer for voksne Stavanger Turistforening

Indrefileten i Rogalands fjellheim – Melands Grønahei (521)

For at denne turen skal være trygg for deg og våre turlederne jobber vi nå med praktiske tilretteleggingstiltak. Vi forholder oss til DNT smittevernsinstruks for aktivitet, les mer her. Takk ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Tove Sivertsen
  • Målfrid Tjora