Indrefileten i Rogalands fjellheim – Melands Grønahei (521)

Fellestur

Fra dato
19. juni kl. 12:00
Til dato
21. juni
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Norge
Arrangører
Stavanger Turistforening, Voksengruppa STF
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
521

Flott tur til Melands Grønahei som ofte blir omtalt som indrefileten i Rogalands fjellheim. Vi tar også turen innom Fjellsenden, naturens eget utstillingsvindu. Herfra ser vi store deler av Ryfylke på en klar dag. Lørdag går turen til Trollgarden.

Fredag:
Oppmøte ved Stavanger Turistforening kl. 11.40. Avreise kl. 12.00 i privatbiler fra Stavanger til Kleivaland. Ruten til Melands Grønahei er drøyt 10 km og tar ca. 4 timer. Opp langs Kleivalandsånå, deretter til Ottestølsåsen hvor vi dreier sørøst mot nydelige Bjørnabu. Stedet som ser ut som melkesjokoladereklamen - et lite stykke Norge! Stien fortsetter videre til Stropastøl og Stropastølsvannet over Raudkleiv og bortom Nov med spektakulær utsikt, hvor vi dreier nord i retning Melands Grønahei. 

Lørdag: 
Gjør dere klar til en lang og flott turdag! Nydelig landskap. Litt opp og ned, men og en del forholdsvis flatt. Turen går fra Melands Grønahei - via foten av Fjellsenden, med mulighet for en avstikker oppom Fjellsenden 1.101 m.o.h. nydelig tur og fantastisk utsikt over Ryfylke hvis været er med oss - forbi Brendeknutene på umerket sti til vi igjen treffer merket sti om tar oss til Trollgarden. På returen går vi mot Fjellsendbergene slik at vi får en flott rundtur. Vi må regne ca 8-10 timer på denne rundturen.                              


Søndag:

Søndag går turen til Fundingsland der vi har parkert noen av bilene.  Vi starter nordover mot Tjoravannet, og går videre over elva via Kvanndalsheia, Vasstølen, ned til Liarstøvatnet og videre til Fundingsland.  Vi beregner å bruke 4-5 timer. Nydelig stølsterreng.

Priser:
Voksen medlem: kr 850 / ikke medlem: kr 1250

Hva dekker prisen:
Admin, turledelse, overnatting og middag. Kostnad for privatkjøring er kr 3/km pluss eventuelle ferjer og bomavgift som deles på alle inkludert sjåføren.

Kart:
Turkart Hjelmelandsheiene 1: 50 000.
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter.

Turledere:
Tove Sivertsen (90946506) og Målfrid Tjora 

Planleggingsmøte:
Planlegging tas på telefon og mail uken før turen.


Utstyr som turdeltakerne må ha med:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste for sommerturer. Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk sommer. Lakenpose/Sovepose. Tørrmat til frokost og niste.

Vilkår for deltakelse på fellesturer: 
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Følg oss på Facebook Turer for voksne Stavanger Turistforening

Indrefileten i Rogalands fjellheim – Melands Grønahei (521)

Flott tur til Melands Grønahei som ofte blir omtalt som indrefileten i Rogalands fjellheim. Vi tar også turen innom Fjellsenden, naturens eget utstillingsvindu. Herfra ser vi store deler av Ryfylke på ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Målfrid Tjora
  • Tove Sivertsen