Fjelltoppbonanza på Haukelifjell og Breifonn (533)

Fellestur

Fra dato
28. august kl. 16:00
Til dato
30. august
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, Topptur, Hyttetur
Arrangører
Stavanger Turistforening, Voksengruppa STF
Turområde
Hardangervidda, Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
533
Dette arrangementet er over!

Vassdalseggi, 1658 moh er Rogaland’s høyeste punkt. I tillegg til storslått utsikt, er fjellet et must for samlere av fylkestopper. Vi bestiger også Rogalands nest høyeste topp, Kistenuten og fjerd høyeste punkt, Breifonn. 

Dag 1 - Turstart
Vi møtes ved Stavanger Turistforening Olav V gate 18, 4001 Stavanger fredag ettermiddag og kjører sammen til Haukeliseter. Det blir overnatting på stabbur. Kjørelag for turen blir avtalt på planleggingsmøtet.

Dag 2 - Turdag
Vi spiser frokost, lager matpakker, og kommer oss ut. Denne dagen tar vi rundturen over Vassdalseggi og Kistenuten Rogalands nr 1 & 2. Vi tar normalveien til Vassdaleeggi 1658m og gamleveien ned i Lisledalen og så offpiste opp på Kistenuten 1648m . Deretter bærer det over Kistenuts massivet ned i Kistedalen og på god god sti tilbake til start. Her blir det vilt høyfjellsterreng og flotte utsikt. Turen er ca 22 km og 1200 høydemeter og er krevende. Vel tilbake på Haukeliseter blir det middag og en hyggelig kveld. Kanskje det blir en avslappende tur i stampen og badstuen. 

Dag 3 - Turdag og hjemreise

Vi spiser frokost, lager matpakker og sjekker ut av stabburet før vi gjør oss klare for en spennende dag på tur. Vi kjører opp i Blåbergdalen øst for Røldalsvatnet og tar turen til det høyeste punktet ved Breifonn 1616moh, Rogalands 4 høyeste med utsikt over restene av Breifonn. Oppe på platået får vi fornemmelsen av at det er restene etter en forlatt annleggsplass med mye fersk grus, stein, sand og lite vegetasjon. Turen er ca 11km og 600 høydemeter og er middels krevende.


Pris:
Medlem i DNT / ikke medlem: kr 850/1250
 

Prisen dekker:
Administrasjon, turledelse, overnatting og felles middag. Kostnad for privatkjøring er kr 3/km pluss eventuelle ferjer og bomavgift som deles på alle inkludert sjåføren.

Planleggingsmøte:
Tursenteret til Stavanger Turistforening Olav V gate 18, 4001 Stavanger  tirsdag 25.august kl 18.00

Krav til deltakerne:
Deltakerne må være i god fysisk form.

Turledere:
Harald Thorkildsen, 99331152, June Warland, og Elise Constance Fodstad

Pakkeliste:
Sovepose/lakenpose, ellers vanlig utstyr for overnattingsturer i fjellet. Godt fottøy og skallbekledning er viktig. Se ellers DNTs pakkelisete for sommerturer i fjellet. Gamasjer er kjekt å ha, pga mulig våt vier/kratt og bekkekrysning.

Vilkår for deltakelse på fellesturer: 
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Utstyr og kart:
Haukeliseter 1414 IV
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter.  

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Følg oss på Facebook Turer for voksne Stavanger Turistforening

Fjelltoppbonanza på Haukelifjell og Breifonn (533)

Vassdalseggi, 1658 moh er Rogaland’s høyeste punkt. I tillegg til storslått utsikt, er fjellet et must for samlere av fylkestopper. Vi bestiger også Rogalands nest høyeste topp, Kistenuten og fjerd høyeste punkt, ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • June Warland
  • Harald Thorkildsen
  • Elise Constance Fodstad