Årets første skitur: Trekanten i Sirdalsheien (503)

Fellestur

Fra dato
3. januar kl. 15:30
Til dato
5. januar
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Hyttetur, Grautheller
Arrangører
Stavanger Turistforening, Voksengruppa STF
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
503
Dette arrangementet er over!

Denne turen er en klassiker og den er klassisk for helt åpenbare grunner - en nydelig tur i Sirdalsheiene. Vi begynner på Ådneram og går i en trekant til Grautheller, så til Heiberghytta storevatn, og så tilbake til Ådneram. Terrenget vi skal gå i er varierende, og hyttene har sjarm og sjel. Dersom du ikke har opplevd en ekte Heiberghytte bør du unne deg en tur til dette tunet. Det er ikke bare en turisthytte, men et lite museum langt til fjells.

Avreise: Vi møtes på Spinneriet i Oltedal fredag kl. 15.30 og kjører til Ådneram. 

Dag 1:
Vi møtes på Spinneriet i Oltedal fredag kl. 15.30 og kjører til Ådneram. Derfra er det ca. 14 km i mørket med hodelyktene på til Grautheller. Vel fremme fyrer vi opp hytta og lager en sen middag.

Dag 2:
Etter havregrøt, kaffe og utvask, spenner vi på skiene og går østover opp Godfardalen til Heiberghytta Storavatn.

Hjemreise:
På søndag spiser vi frokost, lager matpakker og gjør oss klar til hjemreisen. Retur til Ådneram, ca. 19 km, litt avhengig av hvilken rute vi velger. Hvilken rute vi velger fra Storevatn til Ådneram avhenger litt av føret, men mange flotte utforkjøringer blir det og en flott tur.

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet p.g.a. føret/været, men flott skitur skal det bli uansett!

Turledere:
Elise Constance Fodstad, 93007971 og Charlotte Eltervåg

Pris:
Medlem i DNT / ikke medlem
850 kr / 1250 kr

Hva dekker prisen:
Administrasjon, turledelse, overnatting, felles middag fredag og lørdag, og havregrøt til frokost lørdag og søndag. Øvrig froktostmat, lunsj og tørrmat medbringes av den enkelte. Kostnad for privatkjøring er kr 3/km pluss eventuelle ferjer og bomavgift som deles på alle inkludert sjåføren. 

Planleggingsmøte: 
Det holdes ikke planleggingsmøte før denne turen, men epost med info sendes ut i forkant. Ta kontakt med turlederne dersom du har spørsmål

Kart:
Turkart Sirdalsheiane 1: 50 000.
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter. Det er mulig å leie fjellski og annet utstyr på Frilager.no 

Utstyr som turdeltakeren må ha med:
Alle må ha godt utstyr, gode fjellski med stålkanter, eventuelt skismørning og/eller skifeller, skistøvler og turklær for skiturer i vinterfjellet. Hodelykt med nye batterier og sovepose er viktig. Ekstra viktig med god hodelykt med ekstra batteri på denne turen, da det er den mørke tiden av året og vil være mørkt hele turen på fredagen. Husk å ha litt ledig plass øverst i sekken til en pose med fellesmat (middag fredag og lørdag). 

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste for vinterturer.
Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Krav til deltakerne:
Deltakerne må være i normal, god fysisk form. Hver av deltakerne kan måtte bære ca 1 kg ekstra vekt som er mat til felles middag samt litt felles utstyr. 

Følg oss på Facebook Turer for voksne Stavanger Turistfrening

Årets første skitur: Trekanten i Sirdalsheien (503)

Denne turen er en klassiker og den er klassisk for helt åpenbare grunner - en nydelig tur i Sirdalsheiene. Vi begynner på Ådneram og går i en trekant til Grautheller, ...

Kontaktinformasjon:

  • Stavanger Turistforening
  • Tlf. 51840200
  • E-post: tale@stf.no

Turledere:

  • Elise Constance Fodstad
  • Charlotte Eltervåg