Avlyst Høyfjellstur over Skrollatørnane ned mot Storevatn (513)

Fellestur

Fra dato
27. mars kl. 14:45
Til dato
29. mars
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Topptur, Storevatn, Hyttetur
Arrangører
Stavanger Turistforening, Voksengruppa STF
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
513
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. På bakgrunn av nasjonale tiltak og smittevernomsyn avlyser vi alle turer, kurs, møter og aktiviteter frem til og med 1.mai.

Les oppdatert informasjon vedrørende situasjonen rundt Korona-viruset her: https://www.stf.no/artikler/nyheter/19964-koronavirus-dette-gjr-vi/

Høyfjellstur over Skrolletørnane med fantastisk utsikt over Rosskreppfjorden. En reprise fra den flotte turen i mars 2019, men med en vri! Inn til Taumevatn fredag kveld. Hele lørdagen er til disposisjon og vi går opp på Skrolletødnane og ned til Storevatn hvor vi overnatter. Søndagen tar vi oss opp i høyden øst for Taumevatn og rett sørover mot Anglaugknuten og Bekkjedalsnuten før vi dreier ned Store Bekkjedalen og til Flatstøldalen. Er vær og føre fint kan det bli kveldstur på Storevatn og en topp eller to på returen søndag.

Dag 1 - Turstart
Oppmøtested Stavanger Turistforening Olav V gate 18, 4001 Stavanger kl 14.45. Vi samler opp deltakerne og kjører med private biler. Avreise fra Stavanger Kl. 15:00. Bilene parkeres nær Flatstøldalen og vi tar oss inn til Taumevatn på kvelden hvor vi spiser nattmat.

Dag 2 - Turdag

Hele lørdagen er til disposisjon og vi går topptur til Skrålletødnane (1368 moh) før vi tar ned til Storevatn og overnatter.

Dag 3:
Vi går over Storevatn og tar oss opp i høyden øst for Taumevatn og videre rett sør mot Anglaugknuten og Bekkjedalsnuten og så sør-vestover ned Store Bekkjedalen til vi møter Flatstøldalen og ned til bilene.

Pris:
Medlem i DNT / ikke medlem
850 kr / 1250 kr

Prisen dekker:
Administrasjon, turledelse, overnatting og felles middag. Kostnad for privatkjøring er kr 3/km pluss eventuelle ferjer og bomavgift som deles på alle inkludert sjåføren. 

Planleggingsmøte:
Peisestuen hos Stavanger Turistforening Olav V gate 18, 4001 Stavanger  onsdag 25.mars kl 19.00

Krav til deltakerne:
Må ha gode skiferdigheter og kunne ferdes på ski med ryggsekk.

Turledere:
Ulf Moltu, 97798670, Margaret Åsly og Leif Rune Salte

Pakkeliste:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste for vinterturer.
Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Vilkår for deltakelse på fellesturer: 
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Utstyr og kart:
Turkart Sirdalsheiane 1: 50 000
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter.  

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Følg oss på Facebook Turer for voksne Stavanger Turistforening

Høyfjellstur over Skrollatørnane ned mot Storevatn (513)

Les oppdatert informasjon vedrørende situasjonen rundt Korona-viruset her: https://www.stf.no/artikler/nyheter/19964-koronavirus-dette-gjr-vi/ Høyfjellstur over Skrolletørnane med fantastisk utsikt over Rosskreppfjorden. En reprise fra den flotte turen i mars 2019, men med en vri! Inn til ...

Kontaktinformasjon:

  • STAVANGER TURISTFORENING
  • Tlf. 92090253
  • E-post: tale@stf.no

Turledere:

  • Ulf Moltu
  • Leif Rune Salte
  • Margaret Åsly