Avlyst Drømmetur i Suldalsheiene - Snønuten, Jonstølen og Bleskestadmoen (512)

Fellestur

Fra dato
30. april kl. 14:00
Til dato
3. mai
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Fjelltur,
Arrangør
Stavanger Turistforening
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
512
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. På bakgrunn av nasjonale tiltak og smittevernomsyn avlyser vi alle turer, kurs, møter og aktiviteter frem til og med 1.mai.

Les oppdatert informasjon vedrørende situasjonen rundt Korona-viruset her: https://www.stf.no/artikler/nyheter/20135-turer-og-arrangement-avlyst-til-1-mai/

Sett av helgen og bli med på en nydelig topptur med fantastisk utsikt og flotte nedkjøringer. Vi bestiger Snønuten 1606 moh etter en god natt på Jonstølen. Dette er en kjempeflott, men forholdsvis krevende tur i Suldalsheiene, på mange måter majesteten blant våre heier. Her finner vi de vakreste og mest ruvende toppene i fylket, rester av gamle ferdelsveier og flotte godt bevarte stølsområder, som forteller om en annen tid i fjellet. Vi besøker Snønuten, overnatter på den flotte Jonstølen hytta, går en nydelig tur fra Jonstølen til Bleskestadmoen, tunet med den eldste STF hytta. Siste dag går vi ned fra Bleskestadmoen til Bleskestad.

Planleggingsmøte: 
Planleggingsmøte Torsdag 23.april kl 18.00 STFs tursenter i Kannik.
 
Avreise: 
Oppmøtested Stavanger Turistforening Olav V gate 18, 4001 Stavanger kl 14.
 
Dag 1: 
Avreise fra Stavanger kl 14. Antatt reisetid - kjøring og ferjer drøyt 4 timer. Vi spenner på oss skiene og går opp til Jonstølen (ca 4 - 5 km, ca 350 m stigning). Der lager vi felles middag, og blir kjent med hverandre over et godt måltid.
 
Dag 2: 
Gled dere til en lang og flott dag. Vårt mål for dagen er Snønuten 1606 m.o.h. Hvis været er fint får vi en fantastisk utsikt over store deler av Suldalsheiene. Vi går opp mot Kyrkjesteindalen, svinger av og følger Nedre Reindalen, for så å gå videre opp til toppen av Snønuten. Turen opp til toppen er 7 - 8 km lang og har en stigning på ca 1000 høydemeter. Etter å ha besøkt toppen, kjører vi bratt ned.  Tilbake på hytta fyrer vi opp ovnen, lager middag og overnatter. Tidsforbruk bestemmes av vær og føre men hele dagen går med. 

Dag 3: 
Gled dere til en nydelig dag. Vi går ned lia til en løype som vi følger et par kilometer før vi starter oppstigningen langs Gaukstølånå som tar oss opp til Dritarbakken til Skitstøl. Høres fælt ut, men her er det flott! Vi fortsetter videre til Krokvasstøl og Skromedalen, før det igjen går opp, opp på fjellet og til Moltenuten før det går bratt ned igjennom skogen til Bleskestadmoen. Høydeforskjell: Vi starter på Jonstølen 730 moh, skal ned til 650 moh, opp til ca 1000 moh og deretter ned til 711 moh. 12 km. Ca. 6 timer
 
Dag 4: 
Siste dag - Bleskestadmoen til Bleskestad. Vi starter over lettgått terreng, før det blir litt opp og mye nedover før vi kommer helt nede på flaten hvor vi har parkert noen biler. Der må vi vente en liten time mens vi venter på at sjåførene henter de andre bilene som står nær Jonstølen, før vi igjen kjører mot ferjene og Stavanger. Ruta er merket. Ca. 5 km en vei. Høydeforskjell: 400 meter. Ca 2 timer ned.
 
Vi tar forbehold om rute/trasse endringer etter værforhold.

Turledere:   
Tove Sivertsen (90946506) og Torstein Haaland

Priser: 
Voksen medlem: 1150,- / ikke medlem: 1450,-.  

Hva dekker prisen: 
Prisen dekker turledelse, middager som lages på hyttene, overnatting. Deltakerne sørger selv for tørrmat, niste, drikke og termos. Kostnad for privatkjøring er kr 3/km pluss eventuelle ferjer og bomavgift som deles på alle inkludert sjåføren. 

Kart: 
Turkartet Suldalsheiane 1: 50 000

Utstyr som turdeltakeren må ha med: 
Deltakerne må ha god bekledning for vinterfjellet, gode fjellski med stålkanter, voks/klister og skifeller, staver med gode pigger, samt hodelykt. Deltakerne må ha med fjellsikkerhetsutstyr som spade, søkestang, vindsekk, sovepose eller liggeunderlag iht fordeling på planleggingsmøte. Deltakerne tar med egen tørrmat (niste, termos) for hele turen. Med hensyn til påkledning og innhold i sekken, skal DNTs pakkeliste  for skiturer i vinterfjellet følges. 

Utstyr som kan være kjekt å ha med: 
GPS, kart og kompass

Maks antall deltakere: 
Det er deltakerbegrensning på 12 stk hvorav minst 3 personer må disponere bil som har plass til ryggsekker, ski og utstyr. 

Krav til deltakerne: 
Turen går i utfordrende terreng. Deltakerne må være i god form, ha gode skiferdigheter og beherske kjøring på ski i bratt terreng. I tillegg til eget utstyr, må hver deltaker beregne litt ekstra plass i sekken for å gi plass til felles mat og utstyr som vi skal ha med til hytta og på turen. 

Vilkår for deltakelse på fellesturer: 
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Følg oss på Facebook Turer for voksne Stavanger Turistforening

Drømmetur i Suldalsheiene - Snønuten, Jonstølen og Bleskestadmoen (512)

Les oppdatert informasjon vedrørende situasjonen rundt Korona-viruset her: https://www.stf.no/artikler/nyheter/20135-turer-og-arrangement-avlyst-til-1-mai/ Sett av helgen og bli med på en nydelig topptur med fantastisk utsikt og flotte nedkjøringer. Vi bestiger Snønuten 1606 moh etter en ...

Kontaktinformasjon:

  • Stavanger Turistforening
  • Tlf. 51840200
  • E-post: tale@stf.no

Turledere:

  • Torstein Haaland
  • Tove Sivertsen