SignaTUR - Lysefjorden rundt (527)

Fellestur

Fra dato
13. august 2020 kl. 06:00
Til dato
16. august 2020
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Signatur, Turkatalog2020, Turkatalog2020_Hyttetilhytte
Arrangører
Stavanger Turistforening, Voksengruppa STF , Lysefjorden Turisthytte
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
527
Dette arrangementet er over!

Interessen for lange hytte-til hytte-turer i norske fjell og fjorder øker. Ta en SignaTUR og opplev de aller flotteste fjellområdene og vandrerutene i Ryfylkeheiene. Lysefjorden rundt tar deg på fantastiske stier og forbi de tre store ikonene Flørlitrappene, Kjerag og Preikestolen. Den beste måten å gå rundt fjorden på er å starte på sørsiden av Lysefjorden og ende opp med den store finalen på Preikestolen!

Dag 1:
Oppmøte på Lauvvik kai torsdag morgen. Vi tar hurtigbåt innover fjorden til Flørli. Fra Flørli starter vi friskt med 4444 trappetrinn. Deretter i kupert fjellterreng til Langavatn turisthytte (selvbetjent). Dette er turens tyngste dagsetappe på ca 18 km (8-9 timer gangtid). Mer info om etappen på UT.no

Dag 2:
Fra Langavatn er det en fin og variert tur ut til Kjeragplatået og Kjeragbolten. Derfra går vi hovedstien til Øygardsstøl hvor vi får buss eller taxi ned bakkene til Lysebotn. Ca 13 km, 7,5 timer gangtid. Mer info om etappen på UT.no

Dag 3:
Ut fra Lysebotn tar vi hurtigbåt til den nedlagte storgården Håheller. Etter å ha sett oss om der går turen bratt opp på fjellet, og deretter rolig nedover Daladalen til Songesand der vi følger fjorden utover til siste oppstigning til Bakken gård. 18 km, 8 timer gangtid. Overnatting på nyrenoverte Bakken gård. Mer info (merk at turbeskrivelsen ikke omfatter ruta fra Håheller til Songedalen).

Dag 4:
Siste turdag står høydepunktene i kø! Fra Bakken går turen opp på fjellet Hoppet med storslått utsikt over fjorden. Vi kan ta en avstikker til Hengjandenibbå på veien, før turen til Preikestolen igjen blir en avstikker fra hovedstien. Vel framme på Preikestolen fjellstue avsluttes turen med en velfortjent felles middag. Du kan velge om du vil ta buss og ferge tilbake til Lauvvik samme dag, eller om du vil tilbringe natten på fjellstua for retur på egen hånd med offentlig kommunikasjon neste dag. Ca 15 km, 6 timer gangtid. Mer info på UT.no 

Planleggingsmøte:
STFs hvite hus Olav V gate 18, 4001 Stavanger 11.august kl 18.00.

Turledere: Håvard Hansen, 97158762

Priser medlem/ ikke medlem:  2200,-/ 2800,-

Hva dekker prisen: Overnatting, middager, frokost og nistepakke på Lysebotn turisthytte, turledelse og administrasjon. Frokost, lunsj, snacks medbringes/dekkes av den enkelte til de andre dagene. Middag på Preikestolen Fjellstue dekkes av den enkelte.

Kart:
Turkart Sirdalsheiane 1:50 000
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter.  

Utstyr som turdeltakeren må ha med:
Se DNTs pakkeliste for sommerturer. Gode fjellstøvler og klær for fjellturer (vann & vindtette, samt ullundertøy). Lakenpose eller sovepose. Ta gjerne med litt frukt, nøtter, sjokolade eller lignende. 

Krav til deltakerne: 
Dette er en tur for erfarne fjellfolk med god kondisjon, som er vant til å gå langt med sekk.

Vilkår for deltakelse på fellesturer: 
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Følg oss på Facebook Turer for voksne Stavanger Turistforening

SignaTUR - Lysefjorden rundt (527)

Interessen for lange hytte-til hytte-turer i norske fjell og fjorder øker. Ta en SignaTUR og opplev de aller flotteste fjellområdene og vandrerutene i Ryfylkeheiene. Lysefjorden rundt tar deg på fantastiske stier ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Marie Nøkling
  • Håvard Hansen