Langtur fra Lysebotn via Kjerag til Flørli (544)

Fellestur

Fra dato
11. september kl. 15:00
Til dato
13. september
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Kjerag, Hyttetur, Lysefjorden, Flørlitrappene, Kjeragbolten, Lysebotn
Arrangører
Stavanger Turistforening, Voksengruppa STF
Turområde
Etne- og Saudafjellene, Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
544

Lysefjorden Vandrefestival! Fra Lyseboten opp til ikoniske Kjerag og videre over fjellet til den super-idylliske bygda Flørli med overnatting. Dagen etter blir det mulighet til å ta en mindre rundtur opp Nord-Europas lengste tretrapp, 4444 trappetrinn. 

Dag 1 fredag:
Vi møtes og tar avgårde med Turistferja fra Lauvvik fredag kl. 15.00 og ankommer Lysebotn kl. 17.30. På Lysefjorden Turisthytte nyter vi en god middag og komfortabel overnatting.

Dag 2 lørdag:
Lødag morgen har vi felles frokost. Vi smører en god og solid niste og transporteres deretter til Øygardsstøl hvor vi går via Kjerag til Flørli. Turen går delvis utenom merket sti og er en relativt lang og tung tur som beregnes å ta ca. 9 timer. Vi går ikke ned trappene til Flørli, men går rundt via Flørlistølen til Flørli Turiststasjon, hvor vi skal overnatte.

På kvelden blir det middagsbuffet, musikk og underholdning på Kraftstasjonen og Skolepubben på Flørli.

Dag 3 søndag:
For de som ønsker det blir det mulighet til å gå trappene søndag formiddag. Alternativt arrangeres det flere andre turer på Flørli før båtavgang søndag kl. 12.45.  Ankomst Lauvvik kl. 14.30.

Turledere:
Kaja Raa Storaker og Amy Mir. Turleder har med hund i bånd (hunden venter utendørs).

Det legges opp til at deltagerne kommer seg til og fra Lauvvik på egenhånd, men vi oppfordrer til samkjøring. Ta kontakt dersom dere tenger transport, så koordinerer vi herfra.

Planleggingsmøte:
Tirsdag 8.september kl 18 i STF Tursenter i undergangen ved Rogaland Teater

Priser:  
Medlem 2350,- ikke medlem 2550,-

Hva dekker prisen:
Transport fra/til Lauvvik (ferje og taxi til Øygardstølen). Overnatting, middag fredag og lørdag, samt frokost og niste på Lysefjorden turisthytte og Flørli, samt turledelse. Deltakerne må ta med tørrmat til lunsj søndag, eventuelt kjøpe mat på kafeen på Flørli.

Kart:
Lysebotn 1:50 000
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter eller leie på Frilager.no

Utstyr som turdeltakeren må ha med:
Se DNTs pakkeliste for sommerturer. Gode fjellstøvler og klær for fjellturer (vann & vindtette, samt ullundertøy). Lakenpose eller soverpose. Ta med noe tørrmat som nøtter, kjeks og sjokolade, samt drikkeflaske  (vi fyller på vann underveis).

Krav til deltakerne: 
Dette er en tur for erfarne fjellfolk med god kondisjon, som er vant til å gå langt med sekk.

Vilkår for deltakelse på fellesturer: 
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Følg oss på Facebook Turer for voksne Stavanger Turistforening

Langtur fra Lysebotn via Kjerag til Flørli (544)

Lysefjorden Vandrefestival! Fra Lyseboten opp til ikoniske Kjerag og videre over fjellet til den super-idylliske bygda Flørli med overnatting. Dagen etter blir det mulighet til å ta en mindre rundtur opp ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Kaja Raa Storaker
  • Amy Mir