Hyttevakt 2020

Bli hyttevakt, og dra på en meningsfylt ferie! 

Som hyttevakt påtar du deg å være tilsyn på en hytte for en gitt periode. Hyttevakten organiserer belegget på hytta, og påser på en hyggelig måte at hyttereglene følges. Hyttevakten gir hjelp og veiledning i hytta til besøkende, og ”opplæring” til nye medlemmer. I tillegg kan hyttevakten få ulike vedlikeholdsoppgaver som gjøres på hytta under tilsynsperioden. I 2020 er hyttevaktene ekstra viktige. På grunn av koronaviruset har vi innført en del tiltak på hyttene, for å sikre at alle får et trygt opphold. På grunn av dette trenger vi ekstra mange hyttevakter i år. 

I sommer vil vi ha hyttevakter på en rekke av hyttene våre. Utenom feriene er det Skåpet, Bakken Gård, Kvitlen, Jonstølen, Tomannsbu, Viglesdalen, Sandvatn og Blåfjellenden som trenger hyttevakt i helgene. Alle perioder er lagt ut kronologisk som egne arrangement i Dugnadskalenderen. Meld deg på de periodene som kan være aktuelle for deg, så tar vi kontakt.

En del av hyttene har faste tilsyn som får anledning til å sette seg opp først, og øvrige perioder tildeles etter "førstemann til mølla" prinsippet. Vi jobber kontinuerlig med å sette opp hyttevakter for sommeren. 

Hyttevakt passer fint for familier og voksne. Noen hytter er mer tilrettelagt for barn enn andre, men vi hjelper til med å finne en hytte som kan passe. Hyttene har egne tilsynsrom som man bor på.

For å å være godt forberedt som hyttevakt er det fint å ha et ambassadørkurs, som er et Bli kjent-kurs, hvor du lærer mer om arbeidet og verdiene til Stavanger Turistforening og får muligheten til å bli kjent med andre frivillige. For øyeblikket er det ikke planlagt noen kurs før til høsten, men DNT jobber med et digitalt ambassadørkurs som vi forventer å få 15.6.. Alle som skal være hyttevakter må også gjennomgå et digitalt smittevernkurs. 

Du må gjerne ta kontakt dersom du er interessert og ønsker mer informasjon: frivillig@stf.no

Kontaktinformasjon: