Avlyst Kultur- og gourmettur til Bleskestadmoen (530)

Fellestur

Fra dato
28. august kl. 12:00
Til dato
30. august
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur,
Arrangører
Stavanger Turistforening, Voksengruppa STF
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
530
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Turen avlyses pga sykdom.

Bleskestadmoen er Stavanger Turistforening sin aller eldste hytte. Her var det folksomt i de tidene det var stølsdrift på stølene. Her møttes suldøler og austmenn til hestehandel og annen handel. Bleskestadmoen som ble bygd i 1871, ble restaurert i 2001 og ligger nydelig til på en stølsvoll omkranset av fjellbjørkeskog og snaufjell. Denne helga inviterer «budeiene» Ingvild og Hilde på en gourmettur til seters. Dette blir en fellestur med fokus på å kose seg i fjellet og bruke alle sansene, inkludert smakssansen.

Fredag: Vi møtes i Stavanger kl 12:00 og kjører i felles biler til Bleskestad. Derfra tar det 2-3 timer å gå opp til Bleskestadmoen. Sammen tilbereder vi mat og installerer oss på hytta.

Lørdag:
Vi starter dagen med nykokt kaffe og medbrakt frokost. Deretter blir det dagstur i området, med litt kultur og mye natur. Om kvelden tilbereder vi ekte gourmetseterkost med mye gode smaker.

Søndag:
Felles frokost, utvask og retur tilbake til bilene på Bleskestad.

Planleggingsmøte:
Onsdag 19.august klokken 18.30 i STFs hvite hus i Kannik. På planleggingsmøtet blir vi enige om kjøring og snakker litt om hva slags utstyr som er greit å ha med seg. 

Frammøte: 
Frammøte utenfor huset til Stavanger Turistforening fredag kl. 12.00
Adresse: Olav Vs gate 18, 4005 Stavanger
 

Turledere:  Ingvild Høyland, 92649535, og Hilde Grøtte.

Priser medlem/ ikke medlem:  900,-/ 1300,-

Hva dekker prisen:
Turledelse, overnatting, felles middag fredag og lørdag. Frokost, lunsj, øvrig tørrmat, snacks og drikke dekkes av den enkelte. 

Utstyr som turdeltakeren må ha med:

Ta med vanlig turutstyr, hodelykt (med nye batterier), termos, tørrmat for frokost og lunsj (matpakke) lørdag og søndag, lakenpose (eller tynn sovepose) og godt fottøy (fjellstøvler, ikke joggesko). Se ellers DNTs pakkelisete for sommerturer i fjellet.. Utsyr kan lånes for en rimelig penge på www.frilager.no  

 

Kultur- og gourmettur til Bleskestadmoen (530)

Bleskestadmoen er Stavanger Turistforening sin aller eldste hytte. Her var det folksomt i de tidene det var stølsdrift på stølene. Her møttes suldøler og austmenn til hestehandel og annen handel. ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Hilde Grøtte
  • Ingvild S. Høyland