Stiløpetur Lysefjorden ut på to dager (825)

Fellestur

Fra dato
28. august 2020 kl. 16:30
Til dato
30. august 2020 kl. 18:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjellsport, Lysefjorden, Stiløping, Trailrunning, Lysefjordenturisthytte, Turkatalog2020, Stiløp, Turkatalog2020_Løpetur
Arrangører
Stavanger Turistforening, STF Fjellsportgruppa , Lysefjorden Turisthytte
Turområde
Ryfylkeheiane (se kart)
Turkode
825
Dette arrangementet er over!

Vi våger påstanden at Lysefjorden er verdens vakreste fjord. Løpeturen langs fjorden er en opplevelse for livet! Ultraløpet Lysefjorden Inn er populært, og trekker mange interesserte hvert år. Vi snur på flisa og løper ut fjorden i stedet. Løpeturen gjør seg like bra som en tur som i konkurranse. Underveis overnatter vi på den betjente hytta Lysefjorden Turisthytte og nyrenoverte Bakken gard. 

Totalt er turen rundt 55 km lang.

Program

Fredag: 

Kl. 16.30: Vi møtes på kaien på Lauvvik for å ta hurtigbåten til Lysebotn kl. 16.45. Ankomst Lysebotn er ca. 17.40. Deretter blir det innlosjering på rom på Lysefjorden Turisthytte. 

Kl. 18.00: Middag på Lysefjorden turisthytte

Lørdag:

Vi møtes til frokost og smører niste for en lang dag på tur. Middag og fellesutstyr fordeler vi, slik at ingen bærer for mye. Deretter tar vi drosje "opp bakkene" til toppen av svingene på veien. Herfra starter vi løpeturen via Fyljesdalen, Daladalen og Songesand til Bakken gard, hvor vi skal overnatte. Etter ankomst lager vi felles middag.

Søndag: 

Etter frokost snører vi løpeskoene på igjen, og begir oss ut på den svært vakre etappen videre. Vi passerer spektakulære steder som Bratteli, Hengjane og krysser Preikestol-stien på vei nedover. Den siste biten tar oss fra Preikestolen fjellstue via Ulvaskog til Riksveg 13. Den aller siste delen tilbake til ferjekaien på Oanes går på vei. Fra Oanes tar vi ferja tilbake til Lauvvik, der bilene venter på oss. 

Påmeldingsfrist

Søndag 23. august.

Planleggingsmøte

Tirsdag 25. august kl. 19.00 i Klostersalen i STFs lokaler i Olav Vs gate 18. 

Viktig informasjon

Pris
Medlem i DNT / ikke medlem
2200/2600 kr

Prisen dekker
Turledelse, overnatting, middag, frokost og niste på Lysefjorden Turisthytte, overnatting og middag på Bakken gard, taxi fra Lysebotn og opp til toppen av svingene, hurtigbåt fra Lauvvik til Lysebotn, administrasjon. Deltakerne må selv dekke ferje fra Oanes til Lauvvik, samt ta med snacks til hele turen, samt frokost og lunsj på søndag. 

Pakkeliste

Lett løpesekk, terrengsko, vind/vanntette klær til løpeturen og lett isolerende bekledning. I tillegg må du ha med lakenpose, toalettsaker og andre nødvendigheter til to overnattinger, samt snacks til hele turen, og frokost og lunsj søndag. 

Krav til deltakerne 

Du må være i stand til å være to lange dager på rad på rolig stiløpetur. Målet er ikke å løpe fortest mulig, men kose seg på tur. Dersom du er usikker på din egen form eller nivå, ta gjerne kontakt. Vi har satt et krav at deltakere som skal være med må være i stand til å løpe omtrent 15 minutter på 3000 meter på vei eller bane. 

Transport/kjøring

Kostnad ved kjøring til og fra Lauvvik dekkes av passasjerene i hver bil iht fordeling på planleggingsmøtet. Kostnad for privatkjøring er kr 3/km pluss eventuelle ferjer og bomavgift som deles på alle inkludert sjåføren. Skriv i kommentarfeltet dersom du har anledning til å stille med bil.

Utstyrsutleie på Frilager
Nå kan du booke det utstyret du trenger på www.frilager.no

Vilkår for deltakelse på fellesturer
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

 
Generell informasjon

Booking
For booking klikk på «Meld deg på!» knappen oppe til høyre på denne siden.

Spør turansvarlig
Dersom du har spørsmål for denne turen kan du ta kontakt med John Petter Nordbø, på e-post johnpetter@stf.no eller på telefon 90737184.

Utstyr og kart
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter.  

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Andre arrangementer fra fjellsportgruppa 

Program Stavanger Turistforening Fjellsportgruppa

Følg fjellsportgruppa på Facebook og Instagram

Stiløpetur Lysefjorden ut på to dager (825)

Vi våger påstanden at Lysefjorden er verdens vakreste fjord. Løpeturen langs fjorden er en opplevelse for livet! Ultraløpet Lysefjorden Inn er populært, og trekker mange interesserte hvert år. Vi snur ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Hanne Sutterud
  • Amy Mir